Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Χριστοδουλίδης, Αννίτα για 1η φορά και μαζί στο κομματικό λόμπι Χριστιανοδημοκρατών - ΕΛΚ

Offsite Team -
22.03.2023

Χριστοδουλίδης, Αννίτα για 1η φορά και μαζί στο κομματικό λόμπι Χριστιανοδημοκρατών - ΕΛΚ

Συμμετέχουν το πρωί της Πέμπτη στην Σύνοδο ΕΛΚ στις Βρυξέλλες

Μαζί στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος στις Βρυξέλλες θα βρεθούν αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Βουλής και του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου. 

Η Αννίτα Δημητρίου, αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες όπου και θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Αντικείμενο της Συνόδου του ΕΛΚ θα αποτελέσουν τα θέματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η κ. Δημητρίου θα έχει μεταξύ άλλων συναντήσεις με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola, τον Πρόεδρο του ΕΛΚ, Manfred Weber και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ στο περιθώριο της Συνόδου θα πραγματοποιήσει επαφές με αρχηγούς κρατών και κομμάτων του ΕΛΚ.

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, θα έχει επίσης σειρά επαφών με Ευρωπαίους επιτρόπους και αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένων, με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Προϋπολογισμού κ. Johannes Hahn, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. David McAllister. Τέλος η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με μέλη της ηγεσίας του ΕΛΚ.

Στην Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιείται στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης συμμετέχει στην Σύνοδο του ΕΛΚ καθώς ο ΔΗΣΥ και συγκεκριμένα ο Αβέρωφ Νεοφύτου αν και αρχικά ήταν αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μετά την εκλογή Χριστοδουλίδη είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ στον οποίο είχε αναφέρει ότι εάν ο Νίκος Χριστοδουλίδης θέλει να συμμετέχει στο ΕΛΚ παράλληλα με τη συμμετοχή του ΔΗΣΥ να βρεθεί τρόπος για συμμετοχή του και έτσι βρέθηκε η φόρμουλα και συμμετέχει ως παρατηρητής. 

Home