Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Χριστοδουλίδης: Ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό

Offsite Team -
26.11.2022

Χριστοδουλίδης: Ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό

Συνέχισε για 2η μέρα τις συναντήσεις στο Λονδίνο ο Χριστοδουλίδης

"Την προσήλωσή του για μια δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού εντός του συμφωνημένου πλαισίου της ΔΔΟ και την πρότασή του για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ τόνισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης στην παροικία του Λονδίνου"

Συνεχίζει τις επαφές του στο Λονδίνο ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.  Χθες νωρίς το απόγευμα συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα,  με τον οποίο συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για το έργο και τη δράση της Αρχιεπισκοπής στο ΗΒ και τον πολυεπίπεδο ρόλο της στην ενδυνάμωση των δεσμών της παροικίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.  

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με εκπροσώπους των οργανώσεων “Lobby For Cyprus" και του «Συνδέσμου Αμμοχώστου ΗΒ» κατά την διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, όπως επίσης και οι νέοι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η παροικία στο Ηνωμένο Βασίλειο, ειδικότερα την μετά το BREXIT εποχή. 

Στη συνέχεια, ο κ. Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με μέλη του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Αλκυονίδες» κατά την οποία συζητήθηκε η δράση του Σωματείου, καθώς και η αναγκαιότητα ενίσχυσης φιλανθρωπικών σωματείων από την πολιτεία ούτως ώστε να συνεχίσουν την προσφορά και το κοινωνικό τους έργο. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης συνεχάρη τα μέλη του Σωματείου για το πολυδιάστατο έργο που αυτό επιτελεί και έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε μία εκ των δράσεων των Αλκυονίδων, σε σχέση με την παραχώρηση διαμονής σε χαμηλά αμειβόμενες οικογένειες από την Κύπρο, οι οποίες βρίσκονται στο Λονδίνο για ιατρική περίθαλψη μακράς χρονικής διάρκειας.

Το βράδυ, ο κ. Χριστοδουλίδης παραχώρησε συνέντευξη στο κανάλι της παροικίας Hellenic TV στην οποία, ανάμεσα σε άλλα, επανέλαβε την προσήλωσή του στην ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού εντός του συμφωνημένου πλαισίου της ΔΔΟ και των αρχών και αξιών της ΕΕ.  Πρόσθεσε ότι το Εθνικό θέμα είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας και επιβάλλεται να επαναρχίσουν οι συνομιλίες το συντομότερο δυνατό. Είναι προς αυτή ακριβώς την κατεύθυνση που κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για ενεργότερη και πρωταγωνιστική εμπλοκή από πλευράς της ΕΕ μέσα από τον διορισμό μιας πολιτικής προσωπικότητας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.  

Αργότερα το βράδυ παρευρέθηκε σε δείπνο που πραγματοποιήθηκε προς τιμή του από φίλους και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του.

Home