Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Χριστοδουλίδης για Γ.Ε.: Η σύμβουλος κράτους ή κατήγορος θα είναι

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
16.01.2023

Χριστοδουλίδης για Γ.Ε.: Η σύμβουλος κράτους ή κατήγορος θα είναι

Μιλώντας στην εκπομπή Snipers τόνισε ότι εάν δεν διαχωριστούν οι ρόλοι Γενικού Εισαγγελέα και Βοηθού θα το πράξει η Ε.Ε.

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Ο Γενικός Εισαγγελέας δεν μπορεί να είναι και δημόσιος κατήγορος και νομικός σύμβουλος του κράτους. Αυτό τόνισε στην εκπομπή Snipers που παρουσιάζουν στην Digital Tv ο διευθυντής σύνταξης της Offsite News και Brief Παναγιώτης Τσαγγάρης και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παράσχος ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε ότι εφόσον δεν διαχωριστούν οι ρόλοι του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα θα μας το επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως είπε ο υποψήφιος Πρόεδρος, «είναι ένα από τα θέματα που θα μας απασχολήσουν αφού η ανάγκη διαχωρισμού ρόλων και αρμοδιοτητων  συμπεριλαμβάνεται στις εκθέσεις της Greco. Ο Γενικός Εισαγγελέας πρεπει να είναι ο νομικός σύμβουλος του κράτους, και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας ο δημόσιος κατήγορος».

>>>>Διαβάστε επίσης: Χριστοδουλίδης - Μεταναστευτικό: Σε 3 εβδομάδες θα εξετάζονται<<<<

Ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι ο διαχωρισμός μπορεί να γίνει και με τους υφιστάμενους Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Σάββα Αγγελίδη χωρίς να παυθούν από τις θέσεις τους. 

Ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παράσχος είπε ακόμα  ότι «αντίκειται στην κοινή λογική να  λέει ο Γενικός Εισαγγελέας ότι έχει τελειώσει, έχει κλείσει η υπόθεση για το κατασκοπευτικό βαν χωρίς να δώσει την έκθεση στην Pega».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη μεταξύ 49:46 - 51:26

Home