Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Χριστοδουλίδης - Μεταναστευτικό: Σε 3 εβδομάδες θα εξετάζονται

Του Στέλιου Στυλιανού -
12.01.2023

Χριστοδουλίδης - Μεταναστευτικό: Σε 3 εβδομάδες θα εξετάζονται

Κάτω από την στέγη του υφυπουργείου Μετανάστευσης όλες οι υπηρεσίες - Να σταματήσουμε να είμαστε ελκυστικός προορισμός

Το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι κάτι που απασχολεί έντονα τους Κύπριους πολίτες καθώς σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στην εκπομπή Snipers στις επαφές του με τον κόσμο στην Πάφο, στη Λάρνακα αλλά και στη ελεύθερη Αμμόχωστο ήταν το πιο σημαντικό πρόβλημα ενώ στη Λεμεσό όπως είπε το σημαντικότερο πρόβλημα που προέκυψε μέσα από τον διάλογο του ήταν τον στεγαστικό. Ενώ όπως σημείωσε στη Λευκωσία έβρισκε όλα τα θέματα στην συζήτηση.

Όπως σημείωσε ο κύριος Χριστοδουλίδης έγινε σημαντική δουλειά στο Μεταναστευτικό τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν θα μηδενίσει την δουλειά κανενός. Μάλιστα όπως ανέφερε υπάρχουν προβλήματα στο μεταναστευτικό καθώς στην χώρα μας εξαιτίας των διαδικασιών που έχουμε είμαστε για τους ίδιους ελκυστικός προορισμός. 

Η πλειοψηφία των ατόμων όπως είπε που έρχονται δεν ξέρουν που είναι η Κύπρος στον χάρτη αλλά έρχονται γιατί γνωρίζουν ότι θα πάρει αρκετό διάστημα να εξεταστεί η αίτηση τους. 

Ο στόχος όπως ανέφερε ο κύριος Χριστοδουλίδης είναι μέσα σε 3 εβδομάδες να εξετάζονται όλες οι αιτήσεις με καλύτερο συντονισμό με όλες τις υπηρεσίες του Κράτους κάτω από την ίδια στέγη και συγκεκριμένα το υφυπουργείο μετανάστευσης το οποίο προτείνει ο υποψήφιος Πρόεδρος

Μάλιστα όπως σημείωσε υφυπουργείο Μετανάστευσης με όλες τις υπηρεσίες κάτω από την ίδια στέγη έχουν και χώρες που δεν έχουν το πρόβλημα της Κύπρου. 

Την ίδια ωρα επισήμανε ότι όταν πήγε στην Ελλάδα είχε συνάντηση με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελλάδας, Νότη Μηταράκη όπου του ανέφερε ότι στην Ελλάδα 21 μέρες εξετάζονται οι αιτήσεις και η χώρα έχει πάψει να είναι ελκυστικός προορισμός.

Όπως είπε χαρακτηριστικά κανένας δεν θα δώσει τόσα λεφτά για να έρθει σε μια χώρα και να ξέρει ότι σε 21 μέρες θα φύγει επισημαίνοντας ότι με το να μπουν όλες οι υπηρεσίες από την ίδια στέγη θα λυθεί το πρόβλημα σημειώνοντας μάλιστα ότι από τον καιρό που ήταν στο υπουργικό υπήρχε η επιθυμία να γίνει το υφυπουργείο Μετανάστευσης.  

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στο πιο κάτω βίντεο η πατώντας στον σύνδεσμο στο 45:10:

Home