Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Χριστοδουλίδης: Ο Αβέρωφ υποσχέθηκε στο ΔΗΚΟ 50-50 στην εξουσία

Offsite Team -
02.12.2022 - 06:47

Χριστοδουλίδης: Ο Αβέρωφ υποσχέθηκε στο ΔΗΚΟ 50-50 στην εξουσία

Αντιπαράθεση για τις συμφωνίες Χριστοδουλίδη και κομμάτων που τον στηρίζουν - Έδωσε έγγραφα ο Νίκος

Το ζήτημα που συζητείται τις τελευταίες μέρες για τις συμφωνίες του Νίκου Χριστοδουλίδη με τα κόμματα που το στηρίζουν ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησε το δεύτερο διακαναλικό debate ανάμεσα στους Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Νίκο Χριστοδουλίδη. 

Ο κύριος Χριστοδουλίδης απαντώντας σε ερώτηση εξήγησε ότι ο ίδιος αρχικά ξεκίνησε τον διάλογο του με την κοινωνία θέλωντας να ακούσει τις έγνοιες και τους προβληματισμούς της. 

>>> Αβέρωφ: Ποιος είναι ο εκλεκτός του για Υπουργός Οικονομικών

Ακολούθως όπως είπε στις 27 Μαΐου 2022 έστειλε επιστολή (την οποία έδωσε στην δημοσιότητα) σε όλα τα κόμματα που δεν είχαν ακόμα πάρει αποφάσεις για τις Προεδρικές με τις δικές του θέσεις και προσεγγίσεις για το πως βλέπει την επίλυση των προβλημάτων του Κυπριακού λαού.

Στην συνέχεια όπως σημείωσε είχε συναντήσεις με τα κόμματα κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσίασε τις θέσεις του και του ανέπτυξαν τις δικές του. Μάλιστα τόνισε ότι κάποιες από τις θέσεις των κομμάτων ήταν ήδη μέσα στο πρόγραμμα Διακυβέρνησης του που ήταν υπό επεξεργασία ενώ την ίδια ώρα υιοθέτησε κάποιες προτάσεις κομμάτων οι οποίες θεώρησε ότι ήταν ορθές. 

Ως παράδειγμα ανέφερε την πρόταση του ΔΗΚΟ για αύξηση  2% στους εξοπλισμούς και την πρόταση της ΔΗΠΑ για ενιαίο φορέα για το στεγαστικό. 

Όταν ολοκληρώθηκε αυτή η διαδικασία σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε ο κύριος Χριστοδουλίδη τα κόμματα έστειλαν στον ίδιο και γραπτώς θέσεις στη βάση των θεμάτων που συζήτησαν.

Μάλιστα ο κύριος Χριστοδουλίδης έδωσε στην συντονίστρια του Debate Αιμιλία Κενεβέζου έγγραφο με τις θέσεις του ΔΗΚΟ όπως του είχε σταλεί στις 21/6/2022 στην βάση των όσων προηγουμένως συζήτησαν και υπήρχε ταύτιση προσεγγίσεων αναφέροντας ότι ο ίδιος κρίνεται από το προεκλογικό του πρόγραμμα στην βάση του οποίου θα τον ψηφίσει ο κυπριακός λαός.  

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω ο Νίκος Χριστοδουλίδης υποστήριξε ότι όταν ο Αβέρωφ Νεοφύτου συζητούσε με το ΔΗΚΟ για να πάρει την στήριξη του δεν συζήτησαν θέσεις αναφέροντας ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου υποσχέθηκε στο ΔΗΚΟ διαμοιρασμό της εξουσίας 50-50.

Απαντώντας στα όσα ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης ο Αβέρωφ Νεοφύτου αρκέστηκε να αναφέρει ότι δεν είχαν καμία επίσημη συνάντηση με το ΔΗΚΟ.

Home