Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Χριστοφίδης: Να σταματήσουν οι πειραματισμοί σε βάρος των παιδιών

Offsite Team -
15.04.2022 - 15:28

Χριστοφίδης: Να σταματήσουν οι πειραματισμοί σε βάρος των παιδιών

Νέα κρίση δημιουργεί ο ΥΠΑΑΝ, δήλωσε ο κ. Χριστοφίδης

Σε δηλώσεις προχώρησε ο επικεφαλής του Τομέα Παιδείας Κ.Ε. ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, αναφέροντας πως ο Υπουργός Παιδείας δημιουργεί νέα κρίση. Μεταξύ άλλων, δήλωσε πως πρέπει να σταματήσουν οι πειραματισμοί σε βάρος των παιδιών.

Ενώ υπάρχει ήδη ανοιχτό το μέτωπο των εξετάσεων τετράμηνων, το οποίο αποτελεί ένα πραγματικό καρκίνωμα για την κυπριακή εκπαίδευση αλλά και ένα βασανιστήριο για χιλιάδες μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, το Υπουργείο Παιδείας έρχεται με νέες αυθαίρετες, πρόχειρες και χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση προτάσεις, να πειραματιστεί και πάλι σε βάρος των παιδιών με νέες αλλαγές. Χωρίς να προηγηθεί οποιοσδήποτε διάλογος με τους εκπαιδευτικούς εταίρους, την ΟΕΛΜΕΚ, τους μαθητές και τους γονείς αλλά και χωρίς καμία διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Τα τελευταία χρόνια το θεσμοθετημένο συμβούλιο παιδείας το οποίο είναι υπεύθυνο για το διάλογο μεταξύ των εκπαιδευτικών εταίρων και των πολιτικών δυνάμεων δεν λειτουργεί.

Αυτή η συμπεριφορά του Υπουργείου Παιδείας δημιουργεί και πάλι σημαντικές αντιδράσεις στους εκπαιδευτικούς, ναρκοθετεί το πεδίο για το επόμενο χρονικό διάστημα και πολύ φοβούμαστε ότι αντί να δίνονται λύσεις στα πολύ σοβαρά υπαρκτά ζητήματα όπως το φιάσκο με τις εξετάσεις τετράμηνων θα δημιουργηθούν πολλά αλλά φιάσκο.

Καλούμε για ακόμα μία φορά τον Υπουργό Παιδείας να αντιληφθεί ότι ασχολείται με ένα πολύ σοβαρό χαρτοφυλάκιο και να κάνει διάλογο, να ζητήσει επιστημονική στήριξη και να σταματήσουν επιτέλους οι πειραματισμοί σε βάρος των παιδιών μας.

Home