Χριστοφόρου: Η ΕΕ ν’αναχαιτίσει τις παράνομες τουρκικές ενέργειες

Χριστοφόρου: Η ΕΕ ν’αναχαιτίσει τις παράνομες τουρκικές ενέργειες

Παρέμβαση στην Ευρ. Επιτροπή

Παρέμβαση Ευρωβουλευτή κ. Λευτέρη Χριστοφόρου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Αμμόχωστο. Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, «παρενέβηκα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ζητώ όπως λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται για να αναχαιτίσει τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο που αυτή τη φορά στρέφονται και προς την πόλη της Αμμοχώστου». 

Όπως αναφέρει «Είναι αδιανόητο, απαράδεκτο, αποτελεί θρασύτατη απειλή και εκβιασμό η προσπάθεια εποικισμού της Αμμοχώστου παραβιάζοντας κάθε αρχή, αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και συλλήβδην τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου Ασφαλείας. 

Ταυτόχρονα οι ενέργειες της Τουρκίας προς την Αμμόχωστο στρέφονται κατά της ίδιας της ΕE γιατί με ψηφίσματα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αλλά και με διακηρυγμένη θέση της ΕE η πόλη της Αμμοχώστου πρέπει να επιστραφεί στους νόμιμους κατοίκους της»

Ο κ. Χριστοφόρου τόνισε: «Εμείς ζητούμε από την ΕE να κάνει πράξη τη δεδηλωμένη θέση και άποψη της, ότι χώρες που παραβιάζουν  αρχές, αξίες, το κράτος δικαίου, ανθρώπινα δικαιώματα και στέφονται ενάντια στα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και του Συμβουλίου Ασφαλείας οφείλουν να καταβάλουν τίμημα. Είναι η ώρα η Τουρκία να καταβάλει αυτό το τίμημα και πιστεύω συνάδει με τους κανόνες τους Ευρωπαϊκού οικοδομήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Τουρκία να μην λαμβάνει καμία χρηματοδότηση από την Ε.Ε και να παγώσει η τελωνειακή της ένωση εάν και εφόσον συνεχίσει να περιφρονεί τις αρχές και τους κανόνες της ΕE».

 

 

 

Home