Χριστοφόρου: Να μην ωφελείται από Τελωνειακή Ένωση η Τουρκία

Χριστοφόρου: Να μην ωφελείται από Τελωνειακή Ένωση η Τουρκία

Η παρέμβαση του Ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε παρέμβασή του ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, χαιρέτισε τα μέτρα του Συμβουλίου ενάντια στην Τουρκία για την εισβολή της στην Κυπριακή ΑΟΖ. Ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, σε τοποθέτηση του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε.  

«Χαιρετίζουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να επιβάλει μέτρα ενάντια στην Τουρκία, για τις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και την εισβολή στην Κυπριακή ΑΟΖ. Από τούτο εδώ το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου προειδοποιήσαμε ότι πρέπει να αναχαιτίσουμε την τουρκική επιθετικότητα, που δεν έχει όρια.

Τελικά η Τουρκία εισέβαλε στη Συρία, όπως εισέβαλε πριν 45 χρόνια, ανενόχλητη, στην πατρίδα μας, αφήνοντας πίσω μόνο όλεθρο και καταστροφή. Η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από λόγια, για αυτό οφείλει η ΕΕ να αντιδράσει με λήψη αποφασιστικών μέτρων ενάντια στην Τουρκία. Σήμερα, συνέχισε ο Ευρωβουλευτής, ο ηγέτης της παράταξης μας Manfred Weber, κατέθεσε ξεκάθαρη πρόταση για επιβολή αυστηρών οικονομικών κυρώσεων για την επιθετική της συμπεριφορά.

Δεν νοείται η Τουρκία να συνεχίσει να απολαμβάνει τα οφέλη της Τελωνειακής Ένωσης και της Εσωτερικής Αγοράς και την ίδια στιγμή να εισβάλλει και να παραβιάζει το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο.

Καλώ ολόκληρο το Ευρωκοινοβούλιο να υιοθετήσει την πρόταση μας, γιατί μόνο έτσι η Τουρκία θα αντιληφθεί, ότι δεν μπορεί ανενόχλητη να συνεχίζει την επεκτατική της πολιτική. Η ΕΕ αυτή τη στιγμή έχει τη δυνατότητα και την ευκαιρία να υπερασπισθεί αρχές και αξίες και ν’ αναχαιτίσει την προκλητική Τουρκία, αναδεικνυόμενη σε ηγέτιδα δύναμη, διαφορετικά θα μείνει ουραγός και στο περιθώριο».

Home