Χρύσης: Η Ελεγκτική Υπηρεσία πρέπει να διευκολύνεται

Χρύσης: Η Ελεγκτική Υπηρεσία πρέπει να διευκολύνεται

Μεγάλη αργοπορία υπουργείων, υπηρεσιών και τμημάτων του κράτους να απαντήσουν σε επιστολές της Ελεγκτικής

Η Ελεγκτική Υπηρεσία πρέπει να διευκολύνεται στο έργο της και όχι να εμποδίζεται ανέφερε σε δήλωση του από την Βουλή ο Βουλευτής Λευκωσίας του ΔΗΚΟ, Χρύσης Παντελίδης. 

Όπως ανέφερε αρχισε σήμερα το πρωί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης διαδικασίας, η συζήτηση του θέματος της άρνησης ή/και μεγάλης αργοπορίας υπουργείων, υπηρεσιών και τμημάτων του κράτους να απαντήσουν σε επιστολές της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, για θέματα της αρμοδιότητάς της.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Το φαινόμενο αυτό κρίνεται ως ιδιαιτέρως σοβαρό και ανησυχητικό καθώς συνιστά έμμεση, αν όχι άμεση, παρακώλυση του έργου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, παραβιάζει διατάξεις του Συντάγματος και δημιουργεί στους πολίτες την εντύπωση περιφρόνησης του ρόλου και της αποστολής της.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

«Εμείς επιμένουμε ότι, η Ελεγκτική Υπηρεσία πρέπει να διευκολύνεται στο έργο της και όχι να εμποδίζεται. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει την ενημέρωση που έλαβε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, θα καταγράψει τα υπουργεία, τις υπηρεσίες και τα τμήματα, αλλά και τους Δήμους και τις Κοινότητες που αρνούνται ή καθυστερούν σε μεγάλο βαθμό, ή κατ’ εξακολούθηση, να απαντήσουν στην Ελεγκτική Υπηρεσία και θα ζητήσει εξηγήσεις από τους υπεύθυνους, με απώτερο στόχο την επίλυση του προβλήματος και την εξάλειψη του αρνητικού αυτού φαινομένου» καταλήγει ο κύριος Παντελίδης.

Home