Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η ανάγνωση 23 δημοσκοπήσεων και το εφιαλτικό σενάριο στον ΔΗΣΥ

Offsite Team -
25.11.2022 - 06:45

Η ανάγνωση 23 δημοσκοπήσεων και το εφιαλτικό σενάριο στον ΔΗΣΥ

Πως το αποτέλεσμα των Προεδρικών ίσως επηρεάσει την επόμενη μέρα στην Πινδάρου

To προεκλογικό σκηνικό όπως αυτό διαμορφώνεται συζήτησαν στην εκπομπή Snipers οι Παναγιώτης Τσαγγάρης και Ανδρέας Παράσχος. Ανάμεσα σε άλλα η συζήτηση εστίασε στις 23 μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις . 

Όσον αφορά τις 23 μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις ο Ανδρέας Παράσχος σχολίασε το ότι για πρώτη φορά στην δημοσκόπηση του ΡΙΚ ο Αβέρωφ Νεοφύτου ξεπέρασε το 20% αναφέροντας ωστόσο ότι θα πρέπει να αναμένουμε ακόμα κάποιες δημοσκοπήσεις για να διαφανεί κατά πόσο υπάρχει κάποια ρήξη. Μάλιστα αναφέρθηκε σε συζήτηση που είχε με στέλεχος του ΔΗΣΥ σημειώνοντας ότι στον ΔΗΣΥ αναμένουν ανατροπές ακόμα και τον Ιανουάριο. 

Παίρνοντας τον λόγο ο Παναγιώτης Τσαγγάρης σημείωσε ότι τα στελέχη του ΔΗΣΥ οφείλουν να το λένε αυτό καθώς είναι και μια διέξοδο και για τους ίδιους αφού αν ξεκινήσουν να λένε από τώρα ότι είναι δύσκολα τα πράγματα θα δημιουργήσουν και οι ίδιοι κλίμα απαισιοδοξίας στο κοινό. 

Την ίδια ώρα ο Ανδρέας Παράσχος σημείωσε ότι με τις επιδόσεις όπως καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις έχουμε τον Νίκο Χριστοδουλίδη που σίγουρα περνά στον δεύτερο γύρο με τους Ανδρέα Μαυρογιάννη και Αβέρωφ Νεοφύτου να δίνουν την μάχη ποιος θα βρεθεί στον δεύτερο γύρο. 

Όπως τονίστηκε ο δεύτερος γύρος θα είναι μια διαφορετική εκλογική αναμέτρηση καθώς εκεί αυτοί που θα περάσουν θα έχουν την δυνατότητα να μοιράζουν την εξουσία προσφέροντας υπουργεία. Ωστόσο  αυτό το εγχείρημα θα είναι δύσκολο καθώς τα κόμματα που δεν θα είναι τοποθετημένα δεν θα είναι πολλά, καθώς ήδη ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ είναι τοποθετημένα ενώ είναι απομακρυσμένο σενάριο να γίνει κάποιο deal με το ΕΛΑΜ. 

Το δίλημμα στον ΔΗΣΥ

Την ίδια ώρα έγινε αναφορά και στις δηλώσεις που έγιναν από τον Αβέρωφ Νεοφύτου στο παρελθόν ότι αν δεν εκλεγεί ο ίδιος ο ΔΗΣΥ θα είναι αντιπολίτευση με σχολιασμό για το πως αναμένεται να προχωρήσουν στην Πινδάρου στην περίπτωση που τελικά ο Αβέρωφ Νεοφύτου μείνει εκτός δεύτερου γύρου. 

Ο Παναγιώτης Τσαγγάρης εκτίμησε ότι στην περίπτωση που Αβέρωφ Νεοφύτου μείνει εκτός δεύτερου γύρου θα παραιτηθεί από το ίδιο βράδυ και να αφήσει την ηγεσία του κόμματος στον Αναπληρωτή Πρόεδρο για να μπορέσει να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του ΔΗΣΥ, καθώς θα είναι ένα εφιαλτικό σενάριο για την Πινδάρου καθώς για πρώτη φορά ίσως βρεθεί εκτος δευτέρου γύρου.

Ωστόσο όπως είπε εάν αυτό το σενάριο υλοποιηθεί ταυτόχρονα λύνει και τα χέρια της ηγεσίας του κόμματος για να μπορέσει να αποφασίσει αν θα μπει Κυβέρνηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη ή όχι αναφέροντας μάλιστα ότι θα είναι μπροστά σε μονόδρομο καθώς το σενάριο να στηρίξει τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ φαντάζει για την ώρα δύσκολο. 

Στο σενάριο τώρα που ο Αβέρωφ Νεοφύτου περάσει στον δεύτερο γύρο τα πράγματα είναι πιο εύκολα για τον ΔΗΣΥ καθώς εκ των πραγμάτων προχωρά, και στην περίπτωση που ο λαός στηρίξει Νίκο Χριστοδουλίδη είναι σαν να λέει στον Αβέρωφ Νεοφύτου να μείνει στην αντιπολίτευση και από εκεί και πέραν θα ξεκινήσει το εσωκομματικό παιχνίδι για την επόμενη μέρα του ΔΗΣΥ. 

Μάλιστα όπως σημείωσε ο Παναγιώτης Τσαγγάρης στο σενάριο αυτό θα διαφανεί κατά πόσο θα έχει ρόλο εντός ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ Νεοφύτου βάσει του αποτελέσματος που θα πάρει στον δεύτερο γύρο αναφέροντας ότι θα πρέπει να πάρει ένα ποσοστό πάνω από 38% για να μπορέσει να τον πιστώσει ο Συναγερμικός κόσμος. 

Aναλυτικά τα όσα αναφέρθηκαν για τις δημοσκοπήσεις  και για τον ΔΗΣΥ στο 27:00

Home