Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η Βουλή στηρίζει τα δικαιώματα των δυσλεκτικών ατόμων

Offsite Team -
06.10.2022 - 19:13

Η Βουλή στηρίζει τα δικαιώματα των δυσλεκτικών ατόμων

Όσα ανέφερε ο ο Προεδρεύων της Βουλής για την παγκόσμια ημέρα δυσλεξίας

Η Βουλή στηρίζει κάθε προσπάθεια διασφάλισης των δικαιωμάτων των δυσλεκτικών ατόμων, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση γύρω από τα θέματα που αφορούν στις μαθησιακές δυσκολίες, είπε σε προ ημερησίας διατάξεως αναφορά του ο Προεδρεύων της Βουλής των Αντιπροσώπων Ζαχαρίας Κουλίας για την παγκόσμια ημέρα δυσλεξίας.

Οπως ανέφερε, η 8η Οκτωβρίου και ο μήνας Οκτώβριος έχουν καθιερωθεί από τον Διεθνή Οργανισμό Δυσλεξίας ως η παγκόσμια ημέρα δυσλεξίας και ως ο μήνας ευαισθητοποίησης για τη δυσλεξία, αντίστοιχα. 

Πρόσθεσε ότι η Βουλή στηρίζει κάθε προσπάθεια διασφάλισης των δικαιωμάτων των δυσλεκτικών ατόμων, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση γύρω από τα θέματα που αφορούν στις μαθησιακές δυσκολίες, όπως οι μετρήσεις παιδιών, με τη μέθοδο RADAR, για γρήγορη, εύκολη και αποτελεσματική αξιολόγηση της ανάγνωσης με έμφαση στη δυσλεξία.

"Ως νομοθετικό σώμα επικροτούμε τη χρήση καινοτόμων μεθόδων που στοχεύουν στην εξομάλυνση της καθημερινότητας των ατόμων με δυσλεξία, εξ ου και τον περασμένο Φεβρουάριο είχαμε διεξαγάγει εκτενή συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών σχετικά με την έγκαιρη διάγνωση των μαθησιακών διαταραχών, συμπεριλαμβανομένης της δυσλεξίας" είπε.

Τέλος, ανέφερε πως σε ένδειξη της υποστήριξής μας στη διεθνή εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη δυσλεξία, θα φωταγωγήσουμε το κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων με τιρκουάζ χρώμα, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών κοινοβουλίων και κυβερνήσεων. 

ΚΥΠΕ

Home