Η εκπαιδευτική συνεργασία ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ σε κίνδυνο

Η εκπαιδευτική συνεργασία ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ σε κίνδυνο

Δείτε το πρόγραμμα εξετάσεων αγωνισμάτων πρακτικής δοκιμασίας
Διαφορετικές απόψεις στις τάξεις των Καθηγητών για τις εξετάσεις τετραμήνων δημιουργούν προβλήματα

Εντάσεις ανάμεσα στις Εκπαιδευτικές κινήσεις της ΟΕΛΜΕΚ φέρνει η απόφαση να προσέλθουν οι Εκπαιδευτικοί σε δημοψήφισμα την ερχόμενη Δευτέρα, με στόχο να ψηφίσουν αν είναι υπέρ ή εναντίων των απεργιών  το διάστημα που θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες εξετάσεις τετραμήνων τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Τα τετράμηνα φαίνεται να έφεραν διχόνοια στις τάξης της οργάνωσης με Προοδευτική(ΑΚΕΛ) και Νέα Πνοή (Ανεξάρτητη οργάνωση) να είναι υπέρ των απεργιών και την Αλλαγή(ΔΗΣΥ) και Νέα Κίνηση(ΕΔΕΚ) να τάσσονται κατά των απεργειών. 

Την θέση της όσον αφορά την διεξαγωγή ή όχι απεργιών φαίνεται να διαχωρίζει η ΔΗΚΙ καθηγητών(ΔΗΚΟ),  η οποία με χθεσινή της ανακοίνωση τονίζει ότι αυτή την ώρα δεν εξυπηρετεί κανένα, να γίνουν απεργίες τις ημέρες των εξετάσεων, τη στιγμή που υπάρχει μια Νομοθεσία, η οποία ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων στην Βουλή και η οποία είναι σε εφαρμογή.

Μάλιστα καλεί την Κυβέρνηση και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, να αφουγκραστούν τις ανησυχίες των μαθητών, των εκπαιδευτικών αλλά και των γονιών και να προχωρήσουν άμεσα στην αναστολή της εφαρμογής της εν λόγω Νομοθεσίας , ούτως ώστε να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος για μια σωστή αξιολόγηση των μαθητών που να είναι προς το καλώς νοούμενο συμφέρον των μαθητών και γενικά του Δημόσιου Σχολείου.  

Διαχωρίζει την θέση της από συνεργαζόμενους

Σημειώνεται ότι η Προοδευτική, η ΔΗΚΙ και η Νέα Πνοή είχαν μέσα από προγραμματικές θέσεις  συμφώνησαν το καλοκαίρι του 2017 ότι στην 3ετή θητεία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης θα εκλεγόταν πρόεδρος από την Προοδευτική για δύο χρόνια και τον τελευταίο χρόνο πρόεδρος από την ΔΗΚΙ.

Στην εν λόγω συμφωνία λόγω πλειοψηφιας των τριών οργανώσεων στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο υπάρχει και η πρόνοια ότι ο αντιπρόεδρος της Οργάνωσης προέρχεται από την Νέα Πνοή με τον Παντελή Νικολαΐδη να διατηρεί την θέση του Αντιπροέδρου μέχρι και το τέλος της θητείας του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου. Το πιο πάνω έγινε πράξη τον περασμένο Ιούνιο με τον Γιάννο Σωκράτου (Προοδευτική) να αποχωρεί από την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ και να τον διαδέχεται από πλευράς ΔΗΚΙ ο Κώστας Χατζησάββας.

Οι δύο οργανώσεις ωστόσο φαίνεται να χαράζουν διαφορετικό δρόμο λόγω και του γεγονότος ότι ο νόμος που ψήφισε η Βουλή τον περασμένο Ιούλιο έχει την σφραγίδα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΚΟ, Πανίκου Λεωνίδου, γνωστός και ως «νόμος Λεωνίδου», γεγονός που φέρνει την ΔΗΚΙ σε δύσκολη θέση, αφού αν και τονίζει ότι είναι ενάντια στις εξετάσεις τετραμήνων καλεί την Βουλή να ανακαλέσει την νομοθεσία για τις εξετάσεις, για να διεξαχθεί εποικοδομητικός διάλογος.

Εάν η διαφοροποίηση αυτή της ΔΗΚΙ θα σημάνει το τέλος της συνεργασίας των τριών είναι για την ώρα ζήτημα ανοικτό την στιγμή μάλιστα που η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΛΜΕΚ ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Ιούνιο. Τέλος,η οργάνωση του ΔΗΚΟ ρίχνει ουσιαστικά στο μπαλάκι στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος για αλλαγή στάσης στο συγκεκριμένο θέμα.

Home