Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν είναι υπό την κηδεμονία κανενός»

Offsite Team -
24.10.2020 - 17:47

«Η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν είναι υπό την κηδεμονία κανενός»

Thumbnail
Απαντά σε Σαββίδη ο Μιχαηλίδης

Απάντησε στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος τον κάλεσε σε τάξη ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης. Μεταξύ άλλων στην απάντησή του λέει πως η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν είναι υπό την κηδεμονία κανενός.

Αυτούσια η απάντηση:

«η Ελεγκτική Υπηρεσία και ο Γενικός Ελεγκτής έχουν ως μοναδικό γνώμονα των ενεργειών τους την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος στη βάση των προνοιών του Συντάγματος και των σχετικών νόμων.

Θεωρούμε ως συνταγματική υποχρέωση και όχι ως απλά δικαίωμα μας, να ασκούμε τις καθοριζόμενες εξουσίες και αρμοδιότητες μας, χωρίς επηρεασμό και ανεξάρτητα από τα δικαιώματα άλλων ανεξάρτητων θεσμών και πολιτειακών αξιωματούχων,  να ασκούν τις δικές τους αρμοδιότητες, τις οποίες σεβόμαστε απόλυτα, την ίδια στιγμή που αναμένουμε και από αυτούς να σεβαστούν το γεγονός πως η Ελεγκτική Υπηρεσία είναι ανεξάρτητη και δεν βρίσκεται υπό την κηδεμονία κανενός».

Διαβάστε επίσης: Στεφάνου: Άτοπο και αδόκιμο κυβέρνηση & ΓΕ να εμποδίζουν την Ε.Υ.

Παράλληλα τονίζει πως «η δε υποχρέωση μας για προάσπιση της πλήρους ανεξαρτησίας του θεσμού, επαυξάνεται λόγω της ασκούμενης από διάφορες πλευρές προσπάθειες παρεμπόδισης του έργου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας», ενώ υπέδειξε πως αναμένει τη στήριξη του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας όταν πλήττεται αυτός ο θεσμός του κράτους και την υπόδειξη του προς την Κυβέρνηση της υποχρέωσης της να σεβαστεί τις συνταγματικές αρμοδιότητες της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ώστε να μας επιτρέψει να διεξάγουμε απρόσκοπτα ελέγχους στο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα».

ANAKOINWSH

Home