Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Η Ελλάδα ουδέποτε θα αποδεχθεί διχοτόμηση της Κύπρου»

Offsite Team -
20.07.2021 - 16:30

«Η Ελλάδα ουδέποτε θα αποδεχθεί διχοτόμηση της Κύπρου»

Τόνισε ο κ. Λοβέρδος στην Πρόεδρο της Βουλής

Ο Έλληνας Βουλευτής Ιωάννης Λοβέρδος, ο οποίος βρίσκεται την Κύπρο εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων στις εκδηλώσεις για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, σε συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, αναφερόμενος στην παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί ποτέ τη διχοτόμηση της Κύπρου.

 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκαν εκατέρωθεν οι αδελφικές σχέσεις Κύπρου και Ελλάδας και η άριστη συνεργασία μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Βουλής των Ελλήνων σε όλα τα επίπεδα.

 

Ειδικότερα η Πρόεδρος της Βουλής στηλίτευσε την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα και εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και την προσπάθεια δημιουργίας νέων τετελεσμένων στην περίκλειστη περιοχή της πόλης της Αμμοχώστου. 

 

Η κ. Δημητρίου υπογράμμισε ότι οι διχοτομικές αξιώσεις  της Άγκυρας για λύση δύο κρατών στην Κύπρο δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν αποδεκτές. Τόνισε δε ότι αναμένεται συλλογική αντίδραση εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας και  ειδικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε επίσης την επιτακτική ανάγκη της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων.  

Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της Ελλάδας προς της Κύπρο και εξήρε τις πολύ στενές σχέσεις μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Αναφερόμενος στην προκλητική στάση της Άγκυρας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και στην επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι η χώρα του δεν θα αποδεχθεί ποτέ τη διχοτόμηση της Κύπρου. Σημειώνοντας τη σημασία της πλήρους εφαρμογής του διεθνούς δικαίου και της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο κ. Λοβέρδος ευχήθηκε όπως η Τουρκία επιδείξει την αναγκαία εποικοδομητική στάση, ώστε το τραγικό ζήτημα των αγνοουμένων επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home