Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η επόμενη μέρα για Ελένη, Νεοκλή και Τάκη

Του Στέλιου Στυλιανού -
29.05.2019 - 06:00

Η επόμενη μέρα για Ελένη, Νεοκλή και Τάκη

Thumbnail
Επιστρέφουν στην Κύπρο μετά από πολυετή παρουσία στις Βρυξέλλες 

Τα επόμενα βήματα τους στην πολιτική σκηνή του τόπου μελετούν μετά τις Ευρωεκλογές της ερχόμενης Κυριακής οι τέως πλέον Ευρωβουλευτές Ελένη Θεοχάρους, Νεοκλής Συλικιώτης και Τάκης Χατζηγεωργίου.

Οι δύο πρώτοι αν και ήταν υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν έδρα, ενώ ο κύριος Χατζηγεωργίου δεν διεκδίκησε έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από δύο θητείες. Μετά από αυτές τις εξελίξεις οι τρείς τέως Ευρωβουλευτές έχουν τον χρόνο να ασχοληθούν τόσο με πολιτικά θέματα όσο και με άλλα επαγγελματικά βήματα.

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους μετά από την δεκαετή της παρουσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιστρέφει στην Κύπρο, με την ίδια ωστόσο να δηλώνει ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής.

Συγκεκριμένα η κυρία Θεοχάρους αναμένεται να συνεχίσει να ηγείται του Κινήματος Αλληλεγγύης και μέσα από την Κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, να δει ποιες προοπτικές έχει το Κίνημα για διεκδίκηση εδρών και στις Βουλευτικές εκλογές του 2021.

Παράλληλα η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης όπως ανέφερε η ίδια θα αρχίσει να διδάσκει Ιατρική σε Πανεπιστήμιο στην Κύπρο.

Στο ΑΚΕΛ ο Νεοκλής 

Στην Κύπρο και στην Εζεκία Παπαϊωάννου συνεχίζει την πολιτική του σταδιοδρομία και ο Νεοκλής Συλικιώτης, καθώς μετά από 5 χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν κατάφερε να επανεκλεγεί Ευρωβουλευτής.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του ο κύριος Συλικιώτης σημείωσε ότι ο ίδιος παραμένει στις επάλξεις καθώς αποτελεί μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ και θα βρίσκεται καθημερινά στο κόμμα για να  προσφέρει την εμπειρία που απέκτησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Στην ευρύτερη Αριστερά ο Τάκης

Μετά από μια δεκαετία στις Βρυξέλλες στην Κύπρο επιστρέφει και ο Τάκης Χατζηγεωργίου καθώς δεν διεκδίκησε επανεκλογή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Offsite o κύριος Χατζηγεωργίου δεν αναμένεται να εμπλακεί ενεργά στα εσωτερικά του κόμματος της Αριστεράς, αλλά θα κρατήσει την επαφή του με τον κόσμο του ΑΚΕΛ. Παράλληλα θα διατηρήσει την ταυτότητα ενός ατόμου της ευρύτερης Αριστεράς που έχει μια ευρύτερη αντίληψη των πραγμάτων.

Ταυτόχρονα, ο κύριος Χατζηγεωργίου θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω στην ιδέα την οποία έχει καταθέσει στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων και στα Ευρωπαϊκά σώματα που αφορά την εγκατάσταση διεθνούς οργανισμού στην Κύπρο που θα εκπέμπει ασφάλεια και ειρήνη για τους κατοίκους της Κύπρου.  

Home