Η εξ αποστάσεως εργασία στο μικροσκόπιο της Βουλής

Η εξ αποστάσεως εργασία στο μικροσκόπιο της Βουλής

Αυτεπάγγελτη εξέταση από το ΑΚΕΛ

H τηλεργασία και η εξ αποστάσεως εργασία έγινε μόνιμος συνοδός μας τα δυο τελευταία χρόνια λόγω κορωνοϊού. Ως εκ τούτο η Βουλή δεν μένει αμέτοχη.

 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Αύριο Τρίτη η Επιτροπή Εργασίας της Βουλής θα συζητήσει τις συνέπειες της τηλεργασίας και της εξ αποστάσεως εργασίας για τους εργαζομένους. Το θέμα συζητείται μετά από αυτεπάγγελτη  εξέταση έπειτα από εισήγηση των κ. Αντρέα Καυκαλιά, Χρίστου Χριστόφια και Γιώργου Κουκουμά εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όπως εξήγησε στην Offsite ο εκ των εισηγητών, Αντρέας Καυκαλιάς «συζητούμε το θέμα για να εξετάσουμε μια ευρωπαϊκή οδηγία αναφορικά με την τηλεργασία. Όπως είπε, η τηλεργασία έχει διάφορες πτυχές ενώ θα εξετάσουμε και τις μορφές των προβλημάτων που προκαλούνται. Ο κ. Καυκαλιάς ανέφερε ότι όλα τα μέλη της Επιτροπής συμφωνούν ως θέμα αρχής για τη συζήτηση του θέματος.

Μετά τη συζήτηση του θέματος θα γίνει προσπάθεια ώστε να ετοιμαστεί  σχετικό νομοσχέδιο. Στη συνεδρία θα βρεθούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΔΕΟΚ και ΠΑΣΥΔΥ και των εργοδοτικών οργανώσεων ΟΕΒ, ΚΕΒΕ και της ΠΟΒΕΚ.

 

Home