Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η Γαλλία στέλνει 2 Rafale & τη φρεγάτα Lafayette στην Α. Μεσόγειο

Offsite Team -
13.08.2020 - 12:33

Η Γαλλία στέλνει 2 Rafale & τη φρεγάτα Lafayette στην Α. Μεσόγειο

Thumbnail
Ανέφερε το Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων Γαλλίας

Στην παρουσία δυο γαλλικών μαχητικών Rafale και της φρεγάτας Lafayette στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας.

Σε αυτήν σημειώνεται πως όπως ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, έπειτα από επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας ενισχύουν προσωρινά την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στην αποστολή δυο μαχητικών Rafale στην αεροπορική βάση στη Σούδα της Κρήτης σήμερα Πέμπτη μετά τη συμμετοχή τους σε άσκηση στην Κύπρο στις 10 και 12 Αυγούστου.

Επίσης σημειώνεται πως μαζί με το ελικπτεροφόρο PHA Tonnerre που βρίσκεται καθ` οδόν για παροχή βοήθειας στο Λίβανο θα βρίσκεται και η φρεγάτα Lafayette, η οποία επισκέφθηκε τη Λάρνακα και συμμετείχε σε θαλάσσια άσκηση μαζί με το ελληνικό ναυτικό.

Αυτή η στρατιωτική παρουσία στοχεύει στην ενίσχυση της αυτόνομης αξιολόγησης της κατάστασης και στην επιβεβαίωση της προσήλωσης της Γαλλίας στην ελεύθερη κυκλοφορία, στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στη Μεσόγειο και στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου, επισημαίνεται.

ΚΥΠΕ

Home