Η χαμένη ευκαιρία του ΑΚΕΛ στις εκλογές Αγίας Νάπας

Η χαμένη ευκαιρία του ΑΚΕΛ στις εκλογές Αγίας Νάπας

Δεν κατάφερε να πάρει την Δημαρχία σε ένα Δήμο που είναι πρώτο κόμμα

Την ευκαιρία να «κοκκινίσει» ακόμα ένα Δήμο σε λίγους μήνες έχασε στην Αναπληρωματική εκλογή Δημάρχου Αγίας Νάπας το ΑΚΕΛ, καθώς δεν κατάφερε να κερδίσει την Δημαρχία με την δημοτική του Σύμβουλο Αιμιλία Ξύδια

Μάλιστα πιθανή νίκη της κυρίας Ξύδια θα άλλαζε κατά πολύ τις ισορροπίες στην τοπική αυτοδιοίκηση καθώς το ΑΚΕΛ θα κατόρθωνε μέσα σε μερικούς μήνες να πάρει δύο Δήμους στους οποίους στις Δημοτικές εκλογές του 2016 εκλέγηκαν υποψήφιοι που στήριζε ο ΔΗΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του περασμένου Αυγούστου μετά και τον αιφνίδιο θάνατο του Αλέξη Γαλανού, κατάφερε να εκλέξει στην Δημαρχία Αμμοχώστου  το Ακελικό υποψήφιο Σίμο Ιωάννου μετά από 13 χρόνια θητείας στον Δήμο του Αλέξη Γαλανού. 

Όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής η υποψήφια του κόμματος της Αριστεράς εκτός από τους ψήφους του κόμματος της δεν κατάφερε να πάρει αρκετούς ψήφους από άλλους κομματικούς χώρους, γεγονός που την στέρεισε σε μεγάλο βαθμό να αυξήσει τις ελπίδες της για κατάληψη του Δήμου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα , 1.059 εκλογείς ή ποσοστό 41% ψήφισαν την υποψήφια δήμαρχο Αιμιλία Ευαγγέλου Ξυδιά, ενώ 1.508 ή ποσοστό 59% ψήφισαν τον υποψήφιο δήμαρχο Χρήστο Ζαννέτου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Δήμο Αγία Νάπας στις Βουλευτικές του 2016 πρώτο κόμμα στο Δήμο ήταν το ΑΚΕΛ με ποσοστό 37, 82 % και  δεύτερο κόμμα  ο ΔΗΣΥ με ποσοστό  31,58% με το ΔΗΚΟ να έχει ποσοστό 6,73% και την ΕΔΕΚ 3,43%, με τον Χρίστο Ζαννέτου ουσιαστικά να κατορθώνει να πάρει σχεδόν διπλάσια ποσοστά από αυτά του ΔΗΣΥ, με το οποίο εκλεγόταν Δημοτικός Σύμβουλος τα τελευταία 13 χρόνια.

Τέλος, φαίνεται ότι στο ΑΚΕΛ στοίχισε και η στήριξη που έδωσε στον νέο Δήμαρχο και ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, με τον υπουργό Μεταφορών να στέκει από την πρώτη στιγμή δίπλα στο κύριο Ζαννέτο.

Home