Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η κάθοδος Λουτ καθορίζει τις νέες εξελίξεις στο Κυπριακό

Offsite Team -
17.08.2021 - 06:20

Η κάθοδος Λουτ καθορίζει τις νέες εξελίξεις στο Κυπριακό

Δεύτερη κάθοδος στο νησί μετά το αδιέξοδο στη Γενεύη

Ως καθοριστική για την μετέπειτα πορεία του Κυπριακού κρίνεται η δεύτερη κατά σειρά κάθοδος στην Κύπρο μετά το αδιέξοδος της Γενεύης το περασμένο Απρίλιο,  της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιμς Χολ Λουτ. 

Η κάθοδος της Λουτ στο νησί αναμένεται περί τα τέλη Αυγούστου -αρχές Σεπτεμβρίου με την Κυβέρνηση να αναμένει την οριστική ημερομηνία από τα Ηνωμένα Έθνη. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Στις συναντήσεις της στην Λευκωσία η Ειδική Απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες αναμένεται να προχωρήσει σε προεργασία με τις δύο πλευρές ενόψει της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. 

Η παρουσία της μάλιστα στο νησί κρίνεται καθοριστική για το εάν θα βρεθεί κοινό έδαφος για τριμερή συνάντηση Αναστασιάδη - Τατάρ με τον Αντόνιο Γκουτέρες στην Νέα Υόρκη η εάν τελικά ο ΓΓ του ΟΗΕ θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες όπως συνέβη και στις Βρυξέλλες στις 25 Ιουνίου.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα δεν έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση τις τελευταίες συναντήσεις που είχε ο Αντόνιο Γκουτέρες με τους δύο ηγέτες στις Βρυξέλλες με τον Ερσίν Τατάρ να επιμένει σε όλες τις δημόσιες αναφορές του στην παραχώρηση της Κυριαρχικής ισότητας προκείμενου να αρχίσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι προκλήσεις στον Αμμόχωστο. 

Να αναφέρουμε ότι εάν τελικά θα υπάρξει συνάντηση Αναστασιάδη - Τατάρ με τον Αντόνιο Γκουτέρες αυτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, να βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στις εργασίες της 76ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ενώ στην Νέα Υόρκη θα βρίσκεται και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ για να πραγματοποιήσει επαφές.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης θα διεξαχθούν στην έδρα του διεθνούς οργανισμού από τις 21 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.  

Home