Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Η ΚΔ δεν μπορεί να συμβιβαστεί με διαχωριστικά συρματοπλέγματα»

Offsite Team -
14.11.2021 - 12:49

«Η ΚΔ δεν μπορεί να συμβιβαστεί με διαχωριστικά συρματοπλέγματα»

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αδιάκοπα τις προσπάθειες μέχρι την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης είπε η ΠτΒ

Σήμερα οι απειλές για τον κυπριακό ελληνισμό όχι μόνο παραμένουν, αλλά εντείνονται όσο ποτέ άλλοτε και η Άγκυρα, για μια ακόμη φορά, χρησιμοποιώντας διχοτομική ρητορική και προβαίνοντας σε παράνομες παρεμβάσεις, επιχειρεί τη δημιουργία νέων τετελεσμένων στην κλειστή πόλη της Αμμοχώστου και στην Καρπασία, με τη δημιουργία τουρκικής στρατιωτικής και ναυτικής βάσης δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Σε επιμνημόσυνο λόγο στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του Κυριάκου Μάτση στο Παλαιχώρι, η κ. Δημητρίου είπε ότι η Τουρκία αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και δρομολογεί νέες παράνομες γεωτρήσεις, ανεβάζοντας την ένταση των προκλήσεων και στην κυπριακή ΑΟΖ και στο Κυπριακό για δεκαετίες τηρεί μια άτεγκτη στάση, με αποκορύφωμα την απαράδεκτη απαίτησή της για κυριαρχική ισότητα και λύση δυο κρατών.

«Εδώ λοιπόν, στον ιερό ετούτο χώρο, δηλώνουμε ξεκάθαρα και απόλυτα ότι το σημερινό status quo στην πατρίδα μας είναι απαράδεκτο, παράνομο και σε καμία περίπτωση δεν το αποδεχόμαστε», ανέφερε.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, σημείωσε η Πρόεδρος της Βουλής, «δεν μπορεί και δε θέλει να συμβιβαστεί με διαχωριστικά συρματοπλέγματα, με την κατοχή και τη συνεχιζόμενη παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών της».

«Δε διαπραγματευόμαστε και δε συμβιβαζόμαστε με καμία λύση, καμία διευθέτηση που δεν θα διασφαλίζει την επιβίωση και το μέλλον όλων των νόμιμων κατοίκων του νησιού μας», πρόσθεσε.

Διαβεβαίωσε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αδιάκοπα τις προσπάθειες μέχρι την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης του Κυπριακού, που θα εδράζεται στα ψηφίσματα και στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μίας λύσης αξιοπρεπούς και βιώσιμης χωρίς αναχρονιστικές εγγυήσεις και παρουσία ξένων στρατευμάτων».

Κι ο ήρωας μας, αφήνει βαριά παρακαταθήκη δείχνοντας μας τον δρόμο μέσα από την αυτοθυσία του αλλά και τον οικουμενικό, διαχρονικό του λόγο: «Μόνο όταν το συμφέρον το ατομικό σταματήσει να κινεί το λογισμό μας σε κάθε μας πράξη, μόνο όταν ο καθένας εργάζεται για το σύνολο και τον εαυτό του, μόνον τότε η ανθρωπότης μπορεί να βρει το δρόμο της», είπε.

«Αυτό είναι άλλωστε το χρέος μας προς την ιστορία, προς τον Κυριάκο Μάτση και προς όλους τους ήρωές μας. Αυτό χρωστούμε και στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, αλλά και στις μετέπειτα γενεές», ανέφερε.  

Home