Η κοινωνία πληρώνει τις αντιφάσεις της κυβέρνησης, λέει το ΑΚΕΛ

Η κοινωνία πληρώνει τις αντιφάσεις της κυβέρνησης, λέει το ΑΚΕΛ

Πυρά κατά της Κυβέρνησης εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ δια στόματος Χάρη Πολυκάρπου, Επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών Μελετών του κόμματος, για το θέμα των εκποιήσεων. 

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Πολυκάρπου, "το ΑΚΕΛ δε δέχεται να φορτωθεί ξανά η κοινωνία τη ζημιά από τις αντιφάσεις της Κυβέρνησης".

Πρόσθεσε δε πως το ΑΚΕΛ επιμένει στην ανάγκη επέκτασης της αναστολής των διαδικασιών εκποίησης μέχρι τον Μάρτιο του νέου έτους. 

Αυτούσια η δήλωση του κ. Πολυκάρπου

"Το ΑΚΕΛ δεν δέχεται να φορτωθεί και πάλι η κοινωνία τη ζημιά από τις αντιφάσεις και τις παλινδρομήσεις της κυβέρνησης στο θέμα των εκποιήσεων.

Πριν από έξι μήνες ο Υπουργός Οικονομικών υποστήριζε την αναγκαιότητα αναστολής των εκποιήσεων για να αντιμετωπιστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας στους δανειολήπτες. Σήμερα υποστηρίζει το αντίθετο, παρόλο που οι έκτακτες συνθήκες παραμένουν αναλλοίωτες και τα προβλήματα γίνονται οξύτερα.

Η επιστροφή των τραπεζών στην πρακτική των εκποιήσεων εξπρές ήταν αναμενόμενη, παρότι όχι αποδεκτή. Εκείνο που αποτελεί πρόκληση, όμως, είναι η ευκολία με την οποία η κυβέρνηση στοιχίζεται κάθε φόρα πίσω από τις απαιτήσεις των τραπεζών και απέναντι από το συμφέρον της κοινωνίας.

Θεωρούμε επιβεβλημένη την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Για αυτό και επιμένουμε στην ανάγκη επέκτασης της αναστολής των διαδικασιών εκποίησης μέχρι τον Μάρτιο του 2021 που αφορούν την κύρια κατοικία με αγοραία αξία μέχρι €350 χιλ. και την επαγγελματική στέγη των πολύ μικρών επιχειρήσεων".

Home