Η κόντρα Σιζόπουλου-Παπαδάκη ξέφυγε από τις πολιτικές διαστάσεις

Η κόντρα Σιζόπουλου-Παπαδάκη ξέφυγε από τις πολιτικές διαστάσεις

Εκατέρωθεν καταγγελίες με την διαγραφή του Ευρωβουλευτή να παίρνει νομικές διαστάσεις 

Μπορεί στην ΕΔΕΚ με κάθε ευκαιρία να δηλώνουν ότι το θέμα Παπαδάκη για το Κίνημα θεωρείται λήξαν όμως το σήριαλ όπως εξελίσσεται αναμένεται να έχει πολλά ακόμα επεισόδια, με την χθεσινή μέρα να αναδεικνύει μια πρωτοφανή για τα Κυπριακά δεδομένα νομική πλέον κόντρα δύο μέχρι πρότινος συναγωνιστών. 

Την στιγμή μάλιστα που ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωνε ότι  το θέμα θεωρείται λήξαν και ότι για την ώρα ο ίδιος δεν προτίθεται να καταθέσει παρά το γεγονός ότι μέσω δηλώσεων του το βράδυ της Πέμπτης ο Γενικός Εισαγγελέας ότι η  αστυνομία οφείλει να συναντήσει τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και να του διαβιβάσει ότι έχει καθήκον να διερευνήσει τις καταγγελίες στις οποίες έχει προβεί ένα ντόμινο εξελίξεων άρχισε να ξετυλίγεται. 

Συγκεκριμένα δύο μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου μετέβησαν στα γραφεία της ΕΔΕΚ έχοντας συναντηση με τον Μαρίνο Σιζόπουλο με τον ίδιο ωστόσο και πάλι να μην προχωρεί σε κατάθεση δίνοντας γραπτή δήλωση στους ανακριτές. 

Όπως σημειώνεται από πλευράς ΕΔΕΚ η διαγραφή Παπαδάκη έχει γίνει για αντικομματική συμπεριφορά, με τα υπόλοιπα πλέον να είναι δουλειά των ανωτέρων σωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος.

Συγκεκριμένα όπως τονίζεται από πλευράς της ΕΔΕΚ από τις 10 Φεβρουαρίου όλα τα σχετικά έγγραφα και στοιχεία τα οποία είχαν κατατεθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο έχουν ήδη κοινοποιηθεί σε αρμόδια όργανα του Ευρωκοινοβουλίου για περαιτέρω διερεύνηση και  σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχουν στο κόμμα από αυτά τα όργανα σε περίπτωση που θα χρειαστούν τη συνδρομή των κυπριακών αρχών θα απευθυνθούν αυτοί στις κυπριακές αρχές. 

Τα επόμενα βήματα Παπαδάκη

Στο μεταξύ τα επόμενα βήματα του μελετά και ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης με τους νομικούς του συμβούλους να είναι έτοιμοι για να προχωρήσουν μέσα από νομικές διαδικασίες.

Μάλιστα ο κύριος Παπαδάκης έκανε χθες λόγο για εύλογες υπόνοιες σύστασης και λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό την παρακολούθηση και παραβίαση της ιδιωτικής ζωής του υ και των συνεργατών του, με κίνητρο την πολιτική του εξόντωση, με αφορμή και βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Παράλληλα κάλεσε δημόσια τον Αρχηγό Αστυνομίας και τον Γενικό Εισαγγελέα να εξετάσουν με πάσα σοβαρότητα την υπόθεση, το οποίο αναπόφευκτα επιβάλλει την λήψη ανακριτικής κατάθεσης τόσο από τον κ. Σιζόπουλο, όσο από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ αλλά και από όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα που  σχετίζονται με την απόσπαση, συλλογή, φύλαξη και χρησιμοποίηση αυτών των στοιχείων.

Ο κύριος Παπαδάκης αναμένεται να ενημερώσει επίσημα τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και την OLΑF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης - European Anti-Fraud Office) για τα τεκταινόμενα. 

Τα πιο πάνω δείχνουν ότι αν και πολιτικά το θέμα θεωρείται λήξαν, νομικά αναμένεται να απασχολεί για αρκετό καιρό την επικαιρότητα με τις δύο πλευρές να είναι διαθετειμένες να τραβήξουν την υπόθεση στα άκρα. 

Home