Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η μεταρρύθμιση ΤΑ επίκεντρο στη συνάντηση Νικόλα-Γιωρκάτζη

Offsite Team -
01.12.2021 - 16:51

Η μεταρρύθμιση ΤΑ επίκεντρο στη συνάντηση Νικόλα-Γιωρκάτζη

Αδήριτη ανάγκη να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στις σωστές βάσεις, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης

Η δρομολογούμενη μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν το κύριο θέμα που απασχόλησε συνάντηση αντιπροσωπείας του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), υπό τον Πρόεδρό του, Νικόλα Παπαδόπουλο, με τον Δήμαρχο Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, «κατά τη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον Δήμαρχο Λευκωσίας να τονίζει για άλλη μια φορά την αδήριτη ανάγκη να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στις σωστές βάσεις».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Επεσήμανε, επίσης, ότι «η τοπική κοινωνία χρειάζεται μια μεταρρύθμιση που θα καθιστά τους δήμους πιο λειτουργικούς, πιο αποδοτικούς, ανεξάρτητους οικονομικά και διοικητικά ώστε να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες τους».

Ο Δήμαρχος, εξέφρασε την ισχυρή άποψη όπως «η Λευκωσία να μετατραπεί σε μια ενιαία πόλη που να συμπεριλαμβάνει τους Δήμους Λευκωσίας, του αστικού Στροβόλου, την Έγκωμη, τον Άγιο Δομέτιο και την Αγλαντζιά».

«Αυτό είναι απαραίτητο για ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό είτε αυτός είναι πολεοδομικός, είτε κυκλοφοριακός είτε αφορά θέματα συγκοινωνιών ενώ επιπρόσθετα ένας ενιαίος δήμος θα επιβάλει ενιαία τη νομοθεσία, είτε αυτό αφορά παρανομίες πολεοδομικές ή παρανομίες στη στάθμευση», είπε ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Χριστοδουλίδης: Ενισχύει τη συλλογική προσπάθεια η απόφαση ΔΗΚΟ

Offsite Team -
26.06.2022 - 16:28

Χριστοδουλίδης: Ενισχύει τη συλλογική προσπάθεια η απόφαση ΔΗΚΟ

«Η προσπάθεια που ξεκίνησε μέσα από την κοινωνία, από τους ίδιους τους συμπολίτες μας»

Υπέρ της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη ψήφισε την Κυριακή (26/6) η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ.

Σύμφωνα και με προηγούμενο ρεπορτάζ της Offsite κατά την ψηφοφορία, 132 μέλη τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδης ενώ καταγράφηκε και μια αποχή. 

>>Διαβάστε επίσης: ΔΗΚΟ: Με 132 ψήφους υπέρ & 1 αποχή στο πλευρό Χριστοδουλίδη<<

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε μέσω ανακοίνωσης ότι η σημερινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος να στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του, ενισχύει τη συλλογική προσπάθεια, όπως προκύπτει και μέσα από τον διάλογο με την κοινωνία.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε το Δημοκρατικό Κόμμα για την εμπιστοσύνη, η οποία όπως ανέφερε υπηρετεί την ανάγκη για υπερβάσεις, πέραν από κομματικές διαχωριστικές γραμμές, ιδεολογικές και άλλες διαφωνίες, όπως επίσης την ανάγκη για σύνθεση ιδεών και απόψεων για αντιμετώπιση από κοινού τις προκλήσεις.

Διαβάστε αυτούσια την δήλωση του κ. Χριστοδουλίδη:

«Η σημερινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος να στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενισχύει τη συλλογική μας προσπάθεια, όπως προκύπτει και μέσα από τον διάλογο με την κοινωνία, για την ανάγκη να εργαστούμε προς την κατεύθυνση ανανέωσης διαδικασιών και νοοτροπιών, μακριά από παραδοσιακές πρακτικές και προσεγγίσεις του παρελθόντος. 

Ευχαριστώ θερμά το Δημοκρατικό Κόμμα για την εμπιστοσύνη, η οποία είμαι σίγουρος ότι υπηρετεί την ανάγκη για υπερβάσεις, πέραν από κομματικές διαχωριστικές γραμμές, ιδεολογικές και άλλες διαφωνίες, όπως επίσης την ανάγκη για σύνθεση ιδεών και απόψεων για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας.

Σε μια δύσκολη εποχή και συγκυρία, τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να υπάρξει μια συλλογική προσπάθεια. 

Συνεχίζουμε την προσπάθεια με ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες, προς κάθε οργανωμένο σύνολο, προς κάθε κοινωνική και πολιτική ομάδα, προς κάθε ανέντακτο πολίτη, προς κάθε νέο ψηφοφόρο, προς όλους όσοι ασπάζονται την έντονή μας πεποίθηση, ότι μαζί, ενωμένοι, παρά τις τυχόν διαφορετικές μας αφετηρίες, θα πρέπει να εργαστούμε από κοινού, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της κοινωνίας.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε μέσα από την κοινωνία, από τους ίδιους τους συμπολίτες μας και έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο, συνεχίζεται με ιδιαίτερα αισιόδοξη δυναμική. Η δύναμή μας είναι οι συμπολίτες μας και ο κοινός μας στόχος σε σχέση με το μέλλον της πατρίδας μας».

Home