Η μεταρρύθμιση ΤΑ επίκεντρο στη συνάντηση Νικόλα-Γιωρκάτζη

Η μεταρρύθμιση ΤΑ επίκεντρο στη συνάντηση Νικόλα-Γιωρκάτζη

Αδήριτη ανάγκη να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στις σωστές βάσεις, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης

Η δρομολογούμενη μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν το κύριο θέμα που απασχόλησε συνάντηση αντιπροσωπείας του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), υπό τον Πρόεδρό του, Νικόλα Παπαδόπουλο, με τον Δήμαρχο Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, «κατά τη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον Δήμαρχο Λευκωσίας να τονίζει για άλλη μια φορά την αδήριτη ανάγκη να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στις σωστές βάσεις».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Επεσήμανε, επίσης, ότι «η τοπική κοινωνία χρειάζεται μια μεταρρύθμιση που θα καθιστά τους δήμους πιο λειτουργικούς, πιο αποδοτικούς, ανεξάρτητους οικονομικά και διοικητικά ώστε να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες τους».

Ο Δήμαρχος, εξέφρασε την ισχυρή άποψη όπως «η Λευκωσία να μετατραπεί σε μια ενιαία πόλη που να συμπεριλαμβάνει τους Δήμους Λευκωσίας, του αστικού Στροβόλου, την Έγκωμη, τον Άγιο Δομέτιο και την Αγλαντζιά».

«Αυτό είναι απαραίτητο για ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό είτε αυτός είναι πολεοδομικός, είτε κυκλοφοριακός είτε αφορά θέματα συγκοινωνιών ενώ επιπρόσθετα ένας ενιαίος δήμος θα επιβάλει ενιαία τη νομοθεσία, είτε αυτό αφορά παρανομίες πολεοδομικές ή παρανομίες στη στάθμευση», είπε ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home