Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η ομιλία της Φωτεινής Τσιρίδου για τον προϋπολογισμό 2022

Offsite Team -
16.12.2021 - 14:10

Η ομιλία της Φωτεινής Τσιρίδου για τον προϋπολογισμό 2022

Όσα ανέφερε η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Φωτεινή Τσιρίδου στην ομιλία του για τον προυπολογισμό

Ο προτεινόμενος κρατικός Προϋπολογισμός για το 2022 διατηρεί τον αναπτυξιακό και κοινωνικό του χαρακτήρα μέσα από πρωτογενείς δαπάνες ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, είπε η βουλευτής του ΔΗΣΥ Φωτεινή Τσιρίδου.

 

Σε ομιλία της κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2022 στην Βουλή, είπε ότι «μέσω του Προϋπολογισμού και χωρίς να προκύπτει καμιά ανάγκη για νέες φορολογίες ή άλλες επιβαρύνσεις, συνεχίζεται η υλοποίηση του φιλόδοξου αναπτυξιακού προγράμματος, διατηρείται η δυνατότητα άσκησης αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής, στηρίζεται η εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας, ενός σχεδίου που κράτησε όρθια την χώρα την περίοδο της πανδημίας, υλοποιεί το σημαντικό πρόγραμμα εξοπλιστικής αναβάθμισης της Εθνικής Φρουράς σε μια περίοδο που οι γεωπολιτικές προκλήσεις πληθαίνουν, μειώνεται περαιτέρω η ανεργία από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

 

Βρισκόμαστε, ανέφερε, σε ένα γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. «Παρόλα αυτά η Κυβέρνηση έχει κάνει το καλύτερο δυνατό για να παρουσιάσει έναν προϋπολογισμό που παρουσιάζει θετικές μεσοπρόθεσμες προοπτικές. Η βιώσιμη ανάπτυξη, η σωστή εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης, η κοινωνική συνοχή μέσα από κρατικές παρεμβάσεις και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις είναι οδηγός μας», σημείωσε.

 

Παράλληλα, συνέχισε, ο περιορισμός του δημόσιου χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, η επίτευξη δημοσιονομικού πλεονάσματος, η προστασία του βιοτικού επιπέδου των καταναλωτών από ενδεχόμενες πληθωριστικές πιέσεις και η διασφάλιση γενικότερα της ευημερίας των πολιτών συμπληρώνουν τη δέσμη μέτρων της κυβέρνησης.  

«Καλούμαστε να αποφασίσουμε τι Κύπρο θέλουμε για τα επόμενα χρόνια. Μια χώρα που βασίζεται στην πράσινη οικονομία, τον ψηφιακό σχεδιασμό, την έρευνα και την καινοτομία, την ορθολογική και ουσιαστική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων. Είναι επίσης, σημαντικά αναπτυξιακά έργα και έργα υποδομής που συμβάλουν στην ανάπτυξη και ανάκαμψη της οικονομίας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε.  

Η κ. Τσιρίδου είπε ότι ο ΔΗΣΥ θα υπερψηφίσει τον προτεινόμενο κρατικό Προϋπολογισμό και στηρίζει τόσο την ακολουθούμενη από την κυβέρνηση οικονομική πολιτική όσο και τη φιλόδοξη μεταρρυθμιστική προσπάθεια στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Home