Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές

Offsite Team -
08.12.2022 - 22:10

Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές

Συνεχίστηκαν την Πέμπτη οι προεκλογικές δραστηριότητες των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας με συναντήσεις και δηλώσεις σχετικά με διάφορα θέματα της επικαιρότητας, όπως η οικονομία, το Κυπριακό πρόβλημα, τα εργασιακά θέματα, το ΓεΣΥ και ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, συναντήθηκε την Πέμπτη με τον νέο Πρόεδρο του ΟΑΥ, Σταύρο Μιχαήλ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας με τον κ. Μιχαήλ να προχωρά σε μια πλήρη ενημέρωση προς τον κ. Νεοφύτου για το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν τις προτεραιότητες του Οργανισμού. Ο κ. Νεοφύτου από την πλευρά του, υπογράμμισε τη στήριξή του στο ΓεΣΥ «και να έχει ο κάθε Κύπριος πολίτης ισότιμη και απρόσκοπτη πρόσβαση σε ψηλού επιπέδου υπηρεσίες φροντίδας υγείας», αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Κεντρικού Εκλογικού Επιτελείου του κ. Νεοφύτου, Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου σε δήλωσή της, είπε ότι για να συνεχιστούν τα θετικά αποτελέσματα στην οικονομία και να συνεχιστεί η σταθερότητα, μια είναι η επιλογή, και αυτή είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου ως ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τις θέσεις του στα κύρια εργασιακά θέματα, καθώς και σε κοινωνικοοικονομικά θέματα, τα οποία απασχολούν την Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξαρτήτων Συντεχνιών (ΠΟΑΣΟ), τους εργαζόμενους και τους πολίτες ευρύτερα, ανέπτυξε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με αντιπροσωπεία της ηγεσίας της Ομοσπονδίας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΑΣΟ αναφέρει ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως η ΑΤΑ, ο Εθνικός Κατώτατος Μισθός, το πέναλτι του 12% στις πρόωρες συντάξεις, η Μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, αλλά και ειδικά θέματα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών, η στοχοποίηση συνδικαλιστών, το ΕΕΕ, η πολιτική απασχόλησης ξένου εργατικού δυναμικού, η φορολογική μεταρρύθμιση, ο τρόπος διορισμού ανεξάρτητων αξιωματούχων και μελών ΔΣ Ημικρατικών και τονίστηκε η σημασία της διαφάνειας των θεσμών και της αξιοκρατίας/δίκαιης μεταχείρισης.

Ακόμη, ο κ. Χριστοδουλίδης είχε συνάντηση με την εκτελεστική επιτροπή της ΠΑΣΥΔΥ την Πέμπτη, αναφέρει ανακοίνωση του εκλογικού του επιτελείου. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέλυσε τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της διακυβέρνησής του σχετικά με τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, ενώ ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, Στράτης Ματθαίου, και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της συντεχνίας παρουσίασαν τις θέσεις τους.

Διαπιστώθηκε κοινή αντίληψη για την ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας και της ταχύτητας της εξυπηρέτησης των πολιτών, για την ανάγκη επίλυσης του χρονίζοντος ζητήματος των εργαζομένων αορίστου χρόνου, για θέματα φορολογικής πολιτικής και για τα θέματα που αφορούν τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους.

Αδήριτη ανάγκη μία νέα Κυβέρνηση λύσης του Κυπριακού, ανέφερε το γραφείο Τύπου του αναξάρτητου υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Μάριου Ηλιάδη, το οποίο σε ανακοίνωση χαιρέτισε την απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη και του Ερσίν Τατάρ να συναντηθούν μετά τις γιορτές σε ένα νέο κοινωνικό δείπνο στο οποίο, αυτή την φορά, να συζητήσουν και για το πώς μπορεί να ξεπεραστεί το σημερινό αδιέξοδο στο Κυπριακό. 

Αναφέρουν ακόμη, ότι οι πολίτες σε λίγες εβδομάδες θα πάρουν την τελική τους απόφαση σημειώνοντας ότι θα ισοδυναμεί «με εθνική καταστροφή» να αναδείξουν στην εξουσία πρόσωπα και πολιτικές που αμφισβητούν και υποσκάπτουν, με λόγια και πράξεις, και την επιτακτική αναγκαιότητα άμεσης επίλυσης του Κυπριακού, αλλά και τον επιδιωκόμενο και αποδεκτό από την μεγάλη πλειονότητα του λαού, στόχο της ομοσπονδιακής λύσης.

Το πρόγραμμα διακυβέρνησής του, τις προτάσεις του για την επίλυση του Κυπριακού και ειδικότερα την πρότασή του για τη δημιουργία μιας «Ομοσπονδιακής Περιοχής Ανάπτυξης» (ΟΠΑ) πέραν της ε/κ και τ/κ πολιτείας, η οποία θα λειτουργεί στο πλαίσιο της λύσης διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας, ανέλυσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ατη Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερύνειας.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι ο κ. Χριστοφίδης εξήγησε την πρότασή του, σύμφωνα με την οποία, αφού πρώτα επιστραφούν τα Βαρώσια υπό ε/κ διοίκηση, θα μπορούσε, «κατά τα πρότυπα πολλών ομοσπονδιακών χωρών», όπως είναι οι Βρυξέλλες στο Βέλγιο, η Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ και η Οτάβα στον Καναδά, να δημιουργηθεί αυτή η Ομοσπονδιακή Περιοχή Ανάπτυξης (ΟΠΑ), η οποία θα διοικείται από την κεντρική ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

ΚΥΠΕ

Home