Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές σήμερα

Offsite Team -
22.09.2022 - 20:15

Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές σήμερα

Thumbnail

Με προεκλογικές συγκεντρώσεις, ομιλίες και συναντήσεις, συνεχίζουν οι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου 2023 την προεκλογική τους εκστρατεία.

Έχουμε τον πιο υψηλό προϋπολογισμό της τελευταίας εικοσαετίας για την άμυνα, δήλωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας ότι όσο υπάρχει κατοχή, έχουμε εθνική υποχρέωση να ενισχύουμε την αποτρεπτική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς και έναντι του μεγέθους της Τουρκίας εμείς να έχουμε προτεραιότητα την ποιότητα, την έξυπνη άμυνα.

Ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος μιλούσε μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Άμυνας, Χαράλαμπο Πετρίδη, στο Υπουργείο Άμυνας, ευχαρίστησε τον Υπουργό και τους συνεργάτες του για τη «σφαιρική ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση της Εθνικής Φρουράς, τους εξοπλιστικούς προγραμματισμούς, αλλά και την περαιτέρω γεωστρατηγική κατάσταση της περιοχής μας». Εξέφρασε χαρά για το ότι βάσει στοιχείων «φέτος έχουμε τον πιο υψηλό προϋπολογισμό της τελευταίας εικοσαετίας για αμυντικά εξοπλιστικά συστήματα». 

«Όσο υπάρχει κατοχή, έχουμε εθνική υποχρέωση να ενισχύουμε την αποτρεπτική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς και έναντι του μεγέθους της Τουρκίας εμείς να έχουμε προτεραιότητα την ποιότητα, την έξυπνη άμυνα», τόνισε ο κ. Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει «με ένα ευέλικτο στράτευμα με τα πιο σύγχρονα εξοπλιστικά προγράμματα». 

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης επίσκεψη του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, στο Ινστιτούτο Κύπρου, όπου ενημερώθηκε για τα επιτεύγματά του τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι αυτό «ενσαρκώνει ό,τι καλύτερο μπορεί να έχει αυτός ο τόπος» στους τομείς της καινοτομίας, της έρευνας και της τεχνολογίας.

Συνομιλώντας με τα μέλη της διοίκησης του Ινστιτούτου, ο κ. Μαυρογιάννης σημείωσε ότι παρακολουθούσε τις πρώτες προσπάθειες για ίδρυση του Ινστιτούτου, όταν «το κύριο μέλημα και ζητούμενο ήταν να είναι το Ινστιτούτο πρωτοποριακό και να μπορεί να συμβάλει έμπρακτα στις ανάγκες της έρευνας στην Κύπρο, στην Ευρώπη και στον κόσμο, σε μια εποχή πριν ακόμα μπει η Κύπρος στην ΕΕ». Πρόσθεσε, δε, ότι «το Ινστιτούτο Κύπρου, μέχρι και σήμερα, παραμένει ο φάρος του τι είναι για εμάς η βασική μας επιδίωξη».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Μαυρογιάννης εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη αυτή, λέγοντας ότι για τον ίδιο, το Ινστιτούτο Κύπρου «εκφράζει και ενσαρκώνει ό,τι καλύτερο μπορεί να έχει αυτός ο τόπος, από πλευράς μέλλοντος στους τομείς της καινοτομίας, της έρευνας, της τεχνολογίας, της παγκόσμιας διάκρισης σε αυτούς τους τομείς και πολλούς άλλους».

Ο υποψήφιος ΠτΔ Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι βιώνει καθημερινά μια οργανωμένη προσπάθεια, από κάποιους, συκοφάντησης και αποδόμησής του και μια πολεμική που θα κλιμακωθεί. Οπως είπε το βράδυ της Τετάρτης στη Δημοκρατία τη λύση τη δίνει πάντα ο λαός, ούτε οι εκφοβισμοί, ούτε οι εκβιασμοί, ούτε οι απειλές.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στα Πολεμίδια, στην παρουσία των Προέδρων του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως ο στόχος και το όραμά του είναι ξεκάθαρα, «να φτιάξουμε μια Κύπρο καλύτερη για τα παιδιά μας και να προσφέρουμε στον κάθε πολίτη τούτου του τόπου καλύτερο επίπεδο ζωής και μια αξιοπρεπή καθημερινότητα».

Για να επιτευχθεί αυτό, πρόσθεσε, «πρέπει να συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ακούραστα, ενωμένοι όλοι μαζί και να αντιπαρέλθουμε το πολύ τοξικό κλίμα που σκοπίμως καλλιεργούν κάποιοι για να μας αποπροσανατολίσουν, να διχάσουν τον λαό, να δημιουργήσουν πόλωση».

Πρόθυμοι να παραμερίσουν προσωπικές φιλοδοξίες χάριν του κοινού καλού δηλώνουν οι τέσσερις ανεξάρτητοι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αχιλλέας Δημητριάδης, Μάριος Ηλιάδης, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς και Κωνσταντίνος Χριστοφίδης. Οι τέσσερις συνήλθαν την Τετάρτη προκειμένου να συνεχίσουν τον διάλογο για την ανάδειξη κοινού υποψηφίου στις προσεχείς προεδρικές εκλογές και σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, διαπίστωσαν για μια ακόμα φορά ότι «αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από όσα μας χωρίζουν».

Όπως αναφέρεται, οι τέσσερις πιστεύουν στην επίλυση του Κυπριακού με βάση τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, στην ανηλεή καταπολέμηση της διαφθοράς, της αναξιοκρατίας και του πελατειακού κράτους και στην επιδίωξη ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης στηριζόμενου στην οικολογία, την οικονομία της γνώσης και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Οι τέσσερις δηλώνουν πρόθυμοι να παραμερίσουν «προσωπικές φιλοδοξίες χάριν του κοινού καλού, φέρνοντας έτσι νέο ήθος στην πολιτική ζωή». Η πολιτική για μας είναι ένας αγώνας προσφοράς και θα πορευτούμε έτσι μέχρι τέλους, καταλήγουν.

ΚΥΠΕ

Home