Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές σήμερα

Offsite Team -
30.09.2022 - 20:12

Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές σήμερα

Συνεχίστηκε την Παρασκευή η προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων για την προεδρία της Δημοκρατίας, με παρουσίαση προγράμματος, ανακοινώσεις, επαφές ενώ συγκεντρώσεις είχαν και το βράδυ της Πέμπτης.

Ο τόπος πλήρωσε και πληρώνει ακριβά προσωπικές φιλοδοξίες, εκλογικές σκοπιμότητες και κοντόφθαλμες αντιλήψεις και ο λαός δεν μπορεί να εμπιστευτεί ξανά αφελείς προσεγγίσεις που πίστεψαν ότι η τουρκική στρατηγική στην Κύπρο δεν είναι σοβαρή, είπε το ο υποψήφιος για την ΠτΔ Ανδρέας Μαυρογιάννης, κάνοντας αναφορά στους ανθυποψηφίους του, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ήταν ο κύριος ομιλητής, το βράδυ της Πέμπτης, σε εκδήλωση του ΑΚΕΛ, στη Λεμεσό, για την επέτειο της 1η Οκτωβρίου, που πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του ΓΓ του ΑΚΕΛ, των Πρεσβευτών της Κίνας, της Κούβας και της Παλαιστίνης, καθώς και εκπροσώπων της Ελληνικής και της Ρωσικής Πρεσβείας στην Κύπρο.

Όπως είπε στην ομιλία του, «αυτή την ώρα που το Κυπριακό πρόβλημα είναι κυριολεκτικά στο παρά πέντε, ο λαός δεν μπορεί να εμπιστευτεί ξανά αφελείς προσεγγίσεις που πίστεψαν ότι η τουρκική στρατηγική στην Κύπρο δεν είναι σοβαρή και δεν τα εννοεί» και υπέδειξε ότι, λέγοντας αυτό, δεν διαχωρίζει τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού από τον τέως Υπουργό Εξωτερικών, «γιατί είχαν και οι δύο λόγο και ρόλο στην πολιτική διαχείριση του Κυπριακού και σε αυτό πορεύτηκαν μαζί, ομόθυμα».

«Δεν είχε αντιδράσει ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου όταν ο κ. Χριστοδουλίδης έλεγε ότι η Τουρκία ρίχνει πυροτεχνήματα για την Αμμόχωστο, αλλά δεν θα προχωρήσει στο άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής. Αντίθετα, λίγο αργότερα δήλωνε ότι ο ίδιος εκτιμούσε πως δεν θα συνεχίσουν επιπρόσθετες προκλητικές ενέργειες όσον αφορά τα Βαρώσι», συμπλήρωσε.

Το θέμα της στέγασης των φοιτητών παγκύπρια δεν μπορεί να λυθεί με πρόχειρες λύσεις, αλλά με συγκεκριμένα μέτρα και σχεδιασμό, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το εκλογικό επιτελείο του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Προς αυτή την κατεύθυνση προτείνονται μέτρα, όπως επίσπευση των διαδικασιών για ανέγερση εστιών από τα Πανεπιστήμια, ενοικιάσεις διαμερισμάτων από τα ίδια τα Πανεπιστήμια, ενίσχυση, καλύτερη στόχευση και εκσυγχρονισμό των διαδικασιών της κρατικής φοιτητικής μέριμνας, παραχώρηση επιδόματος ενοικίου σε νέους στη βάση κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων.   

Ακόμη, προτείνονται βελτιώσεις και επανασχεδιασμός στις συγκοινωνίες ώστε να εξυπηρετούν περισσότερο και καλύτερα οι ανάγκες των φοιτητών που διαμένουν εκτός του πυρήνα των πόλεων, μακροχρόνια μίσθωση από τον Φορέα Στεγαστικής Πολιτικής, ακινήτων που είναι εγκαταλελειμμένα και αδρανή σε αστικές περιοχές, ώστε να τύχουν διαχείρισης ως φοιτητικές εστίες, καθώς και πολεοδομικά και φορολογικά κίνητρα σε ιδιώτες για ανέγερση φοιτητικών εστιών.

«Η πρωτοβουλία του Αβέρωφ Νεοφύτου και η αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα στέγασης των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ, βρήκε αποδοχή τόσο από το Συμβούλιο όσο και από τις πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ, απαντώντας στον Ανδρέα Μαυρογιάννη. «Φαίνεται όμως πως και ο κ. Μαυρογιάννης ακολουθεί πιστά το ΑΚΕΛ την οδό της στείρας και μηδενιστικής κριτικής αντί της σοβαρής και υπεύθυνης πολιτικής παρέμβασης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε δήλωση του για την προσάρτηση περιοχών της Ουκρανίας από τη Ρωσίας ο ανεξάρτητος υποψήφιος ΠτΔ, Νίκος Χριστοδουλίδης, την καταδίκασε και υπογράμμισε τους σοβαρούς κινδύνους που δημιουργούνται από ενέργειες οι οποίες παραβιάζουν τον καταστατικό χάρτη των ΗΕ.

Ο λαός της Κύπρου, που είναι θύμα παράνομης εισβολής και κατοχής, πρόσθεσε, δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τετελεσμένα που επιβάλλονται με τη βία των όπλων.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σειρά συναντήσεων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, με μέλη του ΔΣ του ΟΣΕΑ, με αντιπροσωπείες ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής και εστιατορίων, ενώ επισκέφθηκε την ΣΕΔΙΓΕΠ Σωτήρας, όπου ενημέρωσε τους παραγωγούς για τις προγραμματικές του θέσεις αναφορικά με την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, την προσέλκυση νέων παραγωγών στον χώρο και τη δημιουργία προοπτικών μέσα από τη χρήση σύγχρονων μέσων και της αγροτεχνολογίας. 

Η Επιτροπή Αλήθειας είναι ο σπόρος για την ειρήνη, "ας τον φυτέψουμε και να το δούμε να μεγαλώνει", είπε ο υποψήφιος για την Προεδρία, Αχιλλέας Δημητριάδης, μιλώντας για το θέμα στο Cyprus Forum, που ξεκίνησε την Πέμπτη στη Λευκωσία, με θέμα "Συμπερίληψη: Απελευθερώνοντας τη δύναμη της διαφορετικότητας" ( "Inclusivity: Unleashing the power of diversity"). "Πήρα την ιδέα για την Επιτροπή Αλήθειας από τον Ντέσμοντ Τούτου, όταν είχε επισκεφτεί την Κύπρο", ανέφερε ο κ. Δημητριάδης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του 77μελούς Συμβουλίου του κινήματος «Νέο Κύμα», που έγινε την Τετάρτη, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, παρουσίασε τους Εκπροσώπους Τύπου του επιτελείου του, αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Εκπρόσωποι Τύπου του Επιτελείου του Κωνσταντίνου Χριστοφίδη αναλαμβάνουν η Στέλλα Μιχαήλ και ο Αναστάσιος Αντωνίου. Ο κ. Χριστοφίδης καλωσόρισε τους δύο εκπροσώπους στην ομάδα του και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στους πολύ σημαντικούς ρόλους που αναλαμβάνουν.

Η απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση ή αναστολή του σχεδίου κινήτρων προς αεροπορικές εταιρείες, αποτελεί πισώπλατο κτύπημα στον τουρισμό μας σε μία πολύ κρίσιμη και καθοριστική για τη βιωσιμότητά του στιγμή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μάριος Ηλιάδης, καλώντας τις δύο πλευρές να παραμερίσουν τους εγωισμούς και να επαναφέρουν άμεσα είτε το συγκεκριμένο σχέδιο κινήτρων είτε ένα νέο.

Home