Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές σήμερα

Offsite Team -
04.10.2022 - 20:15

Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές σήμερα

Thumbnail

Η ανακοίνωση των προγραμματικών θέσεων από υποψήφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας, οι επαφές τους με οργανώσεις και κοινότητες, καθώς και η επικαιρότητα γύρω από το μνημόνιο μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας, τις παράνομες παρακολουθήσεις και τη συνεργασία ΗΠΑ - Κύπρου για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, βρίσκεται την Τρίτη στη θεματολογία της προεκλογικής δραστηριότητας.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, παρουσιάζει σήμερα στις 7:30 μ.μ. στην Πλατεία Ελυθερίας στη Λευκωσίας, την πρόταση διακυβέρνησής του για την Κύπρο του αύριο. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί ενώπιον φίλων και υποστηρικτών της υποψηφιότητάς του, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα παραθέσει το όραμά του για την προοδευτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος.

Εξάλλου, μιλώντας σε εκπομπή του ραδιοφώνου του Άστρα, για το όραμά του για την Κύπρο και τους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί η δική του διακυβέρνηση, είπε ότι το εκλογικό του πρόγραμμα είναι προϊόν ζύμωσης με οργανωμένα σύνολα και πολίτες που ενστερνίζονται το όραμα για αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου.

O ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, παρουσίασε την Τρίτη το βράδυ στη Λευκωσία τις προτάσεις του για την Οικονομία, με τις οποίες όπως είπε στοχεύει στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων και επερχόμενων προκλήσεων, ενώ με την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων στοχεύει να πετύχει την ισχυροποίηση της οικονομίας της Κύπρου.

Σε ομιλία του κατά την εκδήλωση παρουσίασης των προγραμματικών του θέσεων, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως «η Κύπρος είναι μικρή ανοικτή οικονομία και ως τέτοια είναι επιρρεπής σε εξωγενείς παράγοντες και επηρεάζεται από τις παγκόσμιες προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που προκύπτουν» και πρόσθεσε ότι «με σειρά διαρθρωτικών αλλαγών και την εφαρμογή συγκεκριμένων και υλοποιήσιμων προτάσεων» στοχεύει στη βελτίωση του επιχειρείν και στην προσέλκυση ξένων παραγωγικών επενδύσεων.

Η αλληλοκατανόηση των «ρεαλιστικών θέσεων» της Συντεχνίας και η εισήγηση λύσεων που παρέθεσαν ήταν το χαρακτηριστικό της συνάντησής τους τη Δευτέρα με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, αναφέρει σε ανακοίνωση ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ. Συγκεκριμένα, η Συντεχνία αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Χριστοδουλίδης ενημερώθηκε για τα προβλήματα στα Σώματα Ασφαλείας ενώ τους έδωσε τις δικές του θέσεις και απόψεις για το θέμα «θέτοντας στη συζήτηση και μεταρρυθμίσεις ουσίας, αλλά και τομών».

Ταυτόχρονα, αναφέρεται, ζήτησε τις απόψεις του Κλάδου, «για τη ρεαλιστική αλλαγή που επιθυμεί στην Αστυνομία προς όφελος του πολίτη και υποσχέθηκε συνεχή διαβούλευση με τη βάση της Αστυνομίας για εκπλήρωσή των προσδοκιών για ευνομία στο Κράτος και σωστή διαχείριση των Σωμάτων Ασφαλείας».

Η Συντεχνία αναφέρει ότι η συνάντηση ήταν στο πλαίσιο ενημέρωσης υποψηφίων Προέδρων για την Κυπριακή Δημοκρατία και ότι ήδη τα γραφεία τους επισκέφθηκε και ο υποψήφιος Πρόεδρος Αχιλλέας Δημητριάδης, ενώ συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν και με τους υποψήφιους Προέδρους Ανδρέα Μαυρογιάννη και Χρίστο Χρίστου.

Την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος Αχιλλέας Δημητριάδης περιόδευσε στο Κοιλάνι, στην επαρχία Λεμεσού, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι ο κ. Δημητριάδης συζήτησε με τους κατοίκους του χωριού και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι τού μετέφεραν τις ανησυχίες τους για την αστυφιλία και για τις ιδέες τους για την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών και της υπαίθρου. 

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος, Γιώργος Κολοκασίδης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η προσπάθεια της Τουρκίας να εκμεταλλευτεί την αστάθεια που επικρατεί στη Λιβύη, για να αμφισβητήσει την ελληνική ΑΟΖ νοτίως της Κρήτης, υπογράφοντας νέα παράνομη συμφωνία, δεν είναι άσχετη με όσα συμβαίνουν στην κυπριακή ΑΟΖ. «Πρέπει επιτέλους όλοι να κατανοήσουν την ανάγκη χάραξης μιας ενιαίας πανεθνικής στρατηγικής απέναντι στον κοινό εχθρό που απειλεί την επιβίωση του Ελληνισμού και τα εθνικά συμφέροντα», προσθέτει.

Σε άλλη ανακοίνωσή του, ο κ. Κολοκασίδης υποβάλλει σειρά ερωτημάτων για την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων. Επιπλέον, επαναφέρει την πρότασή του «για διορισμό ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής με διευρυμένες ανακριτικές αρμοδιότητες, η οποία θα κληθεί να εξετάσει όλες τις κυπριακές πτυχές του σκανδάλου και να εξετάσει ενδελεχώς κατά πόσο γίνονταν παράνομες παρακολουθήσεις τα προηγούμενα 10 ή και περισσότερα χρόνια».

Η άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων από τις ΗΠΑ προς την Κυπριακή Δημοκρατία είναι η σημαντικότερη εξέλιξη στη διακρατική σχέση Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Πρόεδρος Κωνσταντίνος Χριστοφίδης. «Η ώρα για αίτηση της Κυπριακής Δημοκρατίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι τώρα, αξιοποιώντας το momentum της διεύρυνσης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας με νέους συμμάχους ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της γενικότερης επιθετικότητας της Ρωσίας του Πούτιν», προσθέτει.

ΚΥΠΕ

Home