Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η προεκλογική γέννησε 1 υπουργείο και 2 υφυπουργεία

Του Στέλιου Στυλιανού -
22.01.2023 - 06:45

Η προεκλογική γέννησε 1 υπουργείο και 2 υφυπουργεία

Οι προτάσεις υποψηφίων Προέδρων ίσως φέρουν νέα υφυπουργεία αλλά και υπουργείο

Πολλές είναι οι προτάσεις που έχουν ακουστεί σε αυτή την προεκλογική περίοδο με τους υποψήφιους να προτείνουν κάποιες αλλαγές μέσα από τις οποίες  πιστεύουν ότι θα βελτιώσουν κάποιους τομείς της Διακυβέρνησης είτε ακόμα και για να λύσουν κάποια προβλήματα τα οποία παρουσιάζονται σήμερα.

Μάλιστα μέσα στις εισηγήσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου είναι η δημιουργία ενός νέος υπουργείου ενώ από την πλευρά τους Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης προτείνουν την δημιουργία ακόμα ενός νέου υφυπουργείου. 

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου φιλοξενούμενος στην εκπομπή Snipers την Πέμπτη 19/1 ανέφερε ότι χρειάζεται κάποιος με βάση το σύνταγμα από το υπουργικό Συμβούλιο ο οποίος θα έχει τον συντονισμό της εσωτερικής Διακυβέρνησης.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν αυτό το άτομο θα είναι σε επίπεδο υπουργού απάντησε καταφατικά σημειώνοντας ότι στο παρελθόν υπήρξε και στην Ελλάδα υπουργείο Συντονισμού.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης την ίδια ώρα από την αρχή της προεκλογικής περιόδου αναφέρεται στην δημιουργία του υφυπουργείου Μετανάστευσης το οποίο έχει ως στόχο να λύσει το θέμα του μεταναστευτικού. 

Μάλιστα όπως έχει αναφέρει ο ίδιος μέσα σε 3 εβδομάδες θα εξετάζονται όλες οι αιτήσεις αφού θα υπάρχει καλύτερος συντονισμός με όλες τις υπηρεσίες του Κράτους κάτω από την ίδια στέγη και συγκεκριμένα το υφυπουργείο μετανάστευσης.

Τέλος την πρόθεση του για δημιουργία Υφυπουργείο Πράσινης Μετάβασης και Αειφορίας, το οποίο θα συγκεντρώσει όλες τις υπηρεσίες και τους τομείς συναφείς με τα ζητήματα περιβάλλοντος, όπως τον μετριασμό της κλιματικής κρίσης ανακοίνωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος, Ανδρέας Μαυρογιάννης. 

Συγκεκριμένα ο κύριος Μαυρογιάννης προχώρησε στην πιο πάνω εξαγγελία την περασμένη Παρασκευή στα πλαίσια της παρουσίασης της πολιτικής του στον τομέα του περιβάλλοντος.

Home