Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η πρώτη συμμαχία ΔΗΣΥ – Νίκου: Έπεται συνέχεια;

Offsite Team -
09.12.2022

Η πρώτη συμμαχία ΔΗΣΥ – Νίκου: Έπεται συνέχεια;

H συμμαχία ΔΗΣΥ με ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ για την ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού

Για την πρώτη συμμαχία ΔΗΣΥ και Νίκου Χριστοδουλίδη αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στην εκπομπή Snipers οι Παναγιώτης Τσαγγάρης και Ανδρέας Παράσχος αναλύοντας ουσιαστικά την συμμαχία ΔΗΣΥ με ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ για την ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2023. 

Όπως σημείωσε ο Ανδρέας Παράσχος πίσω από την συμμαχία αυτή στην Βουλή υπάρχουν πολιτικά δεδομένα και μηνύματα αναφέροντας ότι και άλλες χρονιές υπήρξε αυτή η συμμαχία όπου το ΑΚΕΛ δεν ψήφιζε τον Κρατικό Προϋπολογισμό και στήριζε το ΔΗΚΟ με το δίδυμο Αβέρωφ Νεοφύτου - Νικόλα Παπαδόπουλου με την παράδοση να συνεχίζεται.

Όπως ανέφερε ωστόσο αυτή την φορά υπάρχει και το ενόψει που είναι οι Προεδρικές Εκλογές.

Την ίδια ώρα ο Παναγιώτης Τσαγγάρης επισήμανε ότι δύο δυνάμεις που στηρίζουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη το ΔΗΚΟ και η ΔΗΠΑ συμμαχούν με τον ΔΗΣΥ άρα κατ΄επέκταση είναι συμμαχία ΔΗΣΥ - Νίκου Χριστοδουλίδη και σε περίπτωση εκλογής του θα το δούμε και στις επόμενες συνεδρίες της Ολομέλειας της Βουλής το 2023 διότι ΔΗΚΟ - ΔΗΠΑ αλλά και ΕΔΕΚ θα είναι τα στηρίγματα που θα διαθέτει ο Νίκος Χριστοδουλίδης εντός της Βουλής. 

Μάλιστα όπως αναφέρθηκε σε τέτοιο ενδεχόμενο αυτός που θα κινεί τα νήματα εντός Βουλής και πάνω σε αυτό θα βασίζεται και ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα είναι πλέον ο Νικόλας Παπαδόπουλος καθώς θα είναι μια από τις επιλογές του επιχειρηματικού κόσμου. 

Θα δούμε Νίκο - ΔΗΣΥ στο ίδιο χαράκωμα

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω οι Παναγιώτης Τσαγγάρης και Ανδρέας Παράσχος αναφέρθηκαν στις περιπτώσεις που αναμένεται ΔΗΣΥ και Νίκος Χριστοδουλίδης να βρεθούν στο ίδιο χαράκωμα σε περίπτωση εκλογής του Ν. Χριστοδουλίδη. 

Όπως σημείωσε ο Ανδρέας Παράσχος αυτό θα εξαρτηθεί εν πρώτοις ποιος θα είναι ο ηγέτης του ΔΗΣΥ μετά τις εκλογές και αν θα προχωρήσει ο Αβέρωφ Νεοφύτου σε εκλογικό συνέδριο και αν θα εκλεγεί ο ίδιος ή ακόμα και στο ενδεχόμενο που δεν εκλεγεί.

Παράλληλα ανέφερε ότι από την στιγμή που ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα είναι Κυβέρνηση και δεν έχει πλειοψηφία στην Βουλή θα πρέπει να βρει ένα άτομο να κάνει ότι έκανε ο Αβέρωφ Νεοφύτου την προηγούμενη πενταετία μέσα στα κόμματα που συμπράττουν σε αυτή την Κυβέρνηση.  

Σημείωσε ωστόσο ότι δεν μπορεί να κάνει εκτίμηση εάν ο Νικόλας Παπαδόπουλος μπορεί να ενεργήσει όπως ο Αβέρωφ Νεοφύτου την περασμένη δεκαετία που έφτασε μέχρι το σημείο να εκλεγεί ο Άντρος Κυπριανού στην Προεδρία της Βουλής και επειδή δεν κατάφεραν από πλευρά ΑΚΕΛ να το διαχειριστούν τους έριξε την Αννίτα Δημητρίου. 

Την ίδια ώρα ο Παναγιώτης Τσαγγάρης επισήμανε ότι η προηγούμενη περίοδος ήταν πιο εύκολη για τον Αβέρωφ Νεοφύτου σε σχέση με το τι θα έχει να κάνει ο Νικόλας Παπαδόπουλος καθώς είχε ένα συμπαγές κόμμα 17 ψήφων και μπορούσε να κινηθεί ανάμεσα στα μικρότερα κόμματα για να πετύχει πλειοψηφία.

 Αυτή την στιγμή όπως είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος σε περίπτωση εκλογής του Νίκου Χριστοδουλίδη είναι ότι όλοι οι μικροί είναι μαζί του και θα χρειάζεται ψήφους από πλευράς του ΔΗΣΥ ή του ΑΚΕΛ και δεν θα έχει την ευχέρεια να πάρει κάποιες ψήφους από τον ΔΗΣΥ είτε το ΑΚΕΛ. 

Δείτε αναλυτικά την εκπομπή:

Home