Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η «σκακιέρα» των αρχηγών την μέρα της κάλπης

Του Στέλιου Στυλιανού -
25.05.2019 - 06:00

Η «σκακιέρα» των αρχηγών την μέρα της κάλπης

Thumbnail
Οι κινήσεις τους που ίσως κρίνουν και το τελικό αποτέλεσμα 

Σε συνεχή κίνηση θα βρίσκονται κατά την διάρκεια της αυριανής μέρας οι αρχηγοί των κομμάτων καθώς οι κινήσεις τους αναμένεται να βοηθήσουν στην τελική συσπείρωση των κομμάτων τους.

Καταρχάς οι πολιτικοί αρχηγοί θα επισκεφθούν τα εκλογικά κέντρα στα οποία ψηφίζουν και αφού προβούν σε δηλώσεις στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την ημέρα των εκλογών θα κατευθυνθούν στα γραφεία τους όπου και θα παρακολουθούν την εξέλιξη της εκλογικής αναμέτρησης με τους στενούς τους συνεργάτες.

Όπως σημειώνεται από πλευράς κομμάτων ανάλογα και της έκβασης που θα έχει η εκλογική αναμέτρηση μέχρι και το μεσημέρι τα κόμματα θα έχουν συγκεκριμένο τρόπο δράσης.

Συγκεκριμένα οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους τόσο προς τις κάλπες των Τουρκοκυπρίων όσο και προς το ποσοστό της αποχής για να δουν πως θα δράσουν και μετά το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα στελέχη  των κομμάτων θα βρίσκονται σε περιοδεία σε όλα τα εκλογικά κέντρα ανα το Παγκύπριο και σε συνεννόηση με τους τοπικούς παράγοντες θα βλέπουν πως κινείται η εκλογική αναμέτρηση. 

Όπως ανέφεραν πηγές από τα κόμματα στην Offsite οι επικεφαλείς των κομμάτων θα περιμένουν στο γραφείο τους τις όποιες εξελίξεις ωστόσο δεν αποκλείεται σε περίπτωση που χρειαστεί να σηκώσουν και οι ίδιοι τα τηλέφωνα με σκοπό την τελική συσπείρωση.

Μάλιστα όπως μας λέχθηκε είναι αρκετές οι φορές στο παρελθόν όπου σε εκλογικές αναμετρήσεις οι Πρόεδροι κομμάτων με κάποιες κινήσεις που έκανα στην σκακιέρα κατάφεραν είτε να πείσουν ψηφοφόρους την υστάτη είτε ακόμα και να σηκώσουν αναποφάσιστους από το καναπέ τους για να πάνε να ψηφίσουν.

Η αυριανή μέρα μάλιστα κρύβει διακυβεύματα για πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι έχοντας στόχο να πετύχουν αυτό που θέλουν, θα βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση για να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις όποτε αυτό κριθεί σκόπιμο.

Τέλος, επισημαίνεται ότι τα οργανωτικά γραφεία έχουν ήδη ετοιμάσει τρόπο δράσης για το πως θα κινηθούν, με στελέχη των κομμάτων να ενημερώνουν ανα τακτά χρονικά διαστήματα για την κάθοδο των ψηφοφόρων στις κάλπες.

Home