Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Η συμφωνία με Ισραήλ στο πλαίσιο τεχνολογικής αναβάθμισης ΕΦ»

Offsite Team -
05.11.2021 - 11:27

«Η συμφωνία με Ισραήλ στο πλαίσιο τεχνολογικής αναβάθμισης ΕΦ»

Ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης σε δηλώσεις στον Κόρνο

Η διακρατική συμφωνία που υπεγράφη χθες μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ για την εγκατάσταση συστήματος με στόχο την ηλεκτρονική επιτήρηση σε διάφορα σημεία της πράσινης γραμμής, έγινε στο πλαίσιο της τεχνολογικής αναβάθμισης της Εθνικής Φρουράς, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σε δηλώσεις στον Κόρνο, ο κ. Πετρίδης είπε πως «βασικός πυλώνας της πολιτικής του Υπουργείου Αμυνας είναι η τεχνολογική αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς σε όλα τα επίπεδα. Ως εκ τούτου έχουμε προχωρήσει στην ηλεκτρονική κατάταξη των νεοσυλλέκτων, στην ηλεκτρονική εύρεση των ανυπότακτων εφέδρων, ενώ έχουμε εντάξει αρκετές δραστηριότητες της στρατολογίας, στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη».

 

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, συνέχισε «εντάσσεται και η διακρατική συμφωνία που υπογράφηκε χθες μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ. Εκμεταλλευόμαστε με την καλή έννοια, την τεχνολογία για να έχουμε άμεση ενημέρωση και επιτήρηση εκεί και όπου επιβάλλεται» σημείωσε.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη 4 Νοεμβρίου υπεγράφη συμφωνία μεταξύ των Υπουργείων Αμυνας Κύπρου και Ισραήλ, για την εγκατάσταση συστήματος με στόχο την ηλεκτρονική επιτήρηση σε διάφορα σημεία της πράσινης γραμμής.  

Πρόκειται, όπως ανέφερε με δηλώσεις του χθες στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΑΜ Αντισυνταγματάρχης, Χρίστος Πιερής «για ένα ηλεκτρονικό σύστημα επιτήρησης το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει εικόνα 24 ώρες το 24ωρο και θα είναι εγκατεστημένο σε διάφορα σημεία της πράσινης γραμμής».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home