Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ικανοποίηση Αβέρωφ για Πενταμερή - «Έγιναν σωστοί χειρισμοί»

Offsite Team -
30.04.2021

Ικανοποίηση Αβέρωφ για Πενταμερή - «Έγιναν σωστοί χειρισμοί»

Χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι o Γενικός Γραμματέας θα συνεχίσει η προσπάθεια

Ικανοποιημένος δηλώνει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου γιατί έγιναν σωστοί χειρισμοί τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην άτυπη πενταμερή στη Γενεύη.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Όπως αναφέρει ο κ. Νεοφύτου, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι o Γενικός Γραμματέας θα συνεχίσει η προσπάθεια και ότι θα λάβει χώρα μια νέα άτυπη διάσκεψη σε δυο τρεις μήνες, με τη βάση λύσης για την πλευρά μας να παραμένει η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Αυτούσια η δήλωση του

Η εκτίμηση την οποία είχα διατυπώσει και δημόσια για την άτυπη πενταμερή στη Γενεύη ήταν ότι οφείλαμε να πούμε ναι στην πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα με στόχο να κρατήσουμε ζωντανή τη διαδικασία και την ελπίδα επίλυσης του κυπριακού πάνω στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως προνοείται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Είμαι ικανοποιημένος γιατί έγιναν σωστοί χειρισμοί τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ο οποίος μετέφερε ξεκάθαρα το μήνυμα στην Τουρκία και στους Τουρκοκύπριους ότι δεν μπορεί να συζητήσει οτιδήποτε άλλο εκτός του συμφωνημένου πλαισίου που καθορίζουν τα ομόφωνα ψηφίσματα και οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Θέση με την οποία συμφωνούν όλα τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός όπως ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας εξήγγειλε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια και ότι θα λάβει χώρα μια νέα άτυπη διάσκεψη σε δυο τρεις μήνες, με τη βάση λύσης για την πλευρά μας να παραμένει η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Είναι πεποίθησή μου ότι αν δεν πηγαίναμε στον διάλογο και αρνούμαστε την πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα, σήμερα θα βλέπαμε νέα τετελεσμένα στα Βαρώσια.

Δεν πανηγυρίζουμε. Η πατρίδα παραμένει μοιρασμένη. Οι εθνικοί κίνδυνοι είναι εκεί και παρά τις ικανοποιητικές εξελίξεις που έχω αναφέρει, πρέπει όλοι να προβληματιστούμε αλλά και να κρατήσουμε την ενότητα μεταξύ μας. Διερχόμαστε μια καμπή που μπορεί να είναι το τέλος του δρόμου για την εθνική μας υπόθεση και πρέπει όλοι μας να βάλουμε φρένο στον αρνητισμό.

Home