Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ικανοποίηση Προέδρου Βουλής για κυπριακή ναυτιλία

Offsite Team -
05.11.2021 - 19:28

Ικανοποίηση Προέδρου Βουλής για κυπριακή ναυτιλία

Ενημερώθηκε από Θ. Καζάκο

Ικανοποίηση για την ανάπτυξη της κυπριακής ναυτιλίας και τη σημαντική συνεισφορά του τομέα στο ΑΕΠ της χώρας εξέφρασε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, η οποία συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Διευθυντή του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, Θωμά Καζάκο.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, στο πλαίσιο της συνάντησης, η κ. Δημητρίου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον σημαντικότατο ρόλο που ο εν λόγω οργανισμός διαδραματίζει στην ανάπτυξη της κυπριακής ναυτιλιακής βιομηχανίας και του τομέα της ναυτιλίας ευρύτερα, όσο και για την εν γένει δραστηριοποίησή του στην κοινωνία.

Ο κ. Καζάκος προέβη σε αναλυτική παρουσίαση πλείστων όσων πτυχών του σημαντικού αυτού τομέα οικονομικής δραστηριότητας στην Κύπρο, τονίζοντας τη βελτίωση του κύρους της Κυπριακής σημαίας, αφού η Κύπρος συγκαταλέγεται πλέον στις λεγόμενες «άσπρες λίστες» ελέγχου λιμένων. Ανέλυσε, επίσης, τη δομή και τους στόχους του υπό αναφορά οργανισμού, του οποίου πρώτιστο μέλημα είναι η προάσπιση των νόμιμων συμφερόντων της Κύπρου, κατά τρόπο που τα οικονομικά συμφέροντα αυτού να συμπλέουν και να συνάδουν με τα ευρύτερα κρατικά συμφέροντα.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Όπως αναφέρεται, η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ευαρέσκειά της τόσο για την πρωτοβουλία του κ. Καζάκου να προβεί σε αναλυτική παρουσίαση του έργου και της ενεργού δράσης του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου όσο και για την αναγνωρισμένη διεθνώς θέση της Κύπρου στον παγκόσμιο ναυτιλιακό χάρτη, ως μικρής μεν οικονομικής δύναμης αλλά με τεράστιο εκτόπισμα.

Στη συνάντηση τονίστηκε επίσης από τον κ. Καζάκο η μεγάλη σημασία που αποδίδεται από τους διεθνείς κύκλους στην ίδρυση και λειτουργία του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και στον ρόλο που αυτό επιτελεί, ενώ συζητήθηκαν και θέματα προσέλκυσης άμεσων επενδύσεων στην Κύπρο, όσο και της εκπονηθείσας νέας «Μακροχρόνιας Εθνικής Στρατηγικής για την Κυπριακή Ναυτιλία - Sea Change 2030», με την οποία η Κύπρος θα καταστεί ένας σημαντικός και ισχυρός παράγοντας στη διαμόρφωση ναυτιλιακής πολιτικής με εκτόπισμα στα ναυτιλιακά δρώμενα παγκοσμίως, την οποία το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο θα προωθήσει με κάθε μέσο, όπως αναφέρεται.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξήρε και την κοινωνική δραστηριοποίηση και κοινωνική ενσυναίσθηση που το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο αναπτύσσει, αλλά και την πρωτοπόρα θέση που κατέχει στην κατάρριψη των έμφυλων στερεοτύπων, καταλήγει η ανακοίνωση.  

ΚΥΠΕ

Στεφάνου: Καθήκον ΑΚΕΛ η απαλλαγή από διακυβέρνηση Συναγερμού

Offsite Team -
30.06.2022 - 21:30

Στεφάνου: Καθήκον ΑΚΕΛ η απαλλαγή από διακυβέρνηση Συναγερμού

«Οι πολιτικές Συναγερμού-Αναστασιάδη είναι αυτές που έφεραν το Κυπριακό προ σοβαρών και επικίνδυνων αδιεξόδων»

Η ανάγκη σήμερα θέτει μπροστά στο ΑΚΕΛ το καθήκον της απαλλαγής από τη διακυβέρνηση Συναγερμού-Αναστασιάδη και της απαλλαγής από τις πολιτικές, που βάλτωσαν την κοινωνία στα προβλήματα και τη διαφθορά, δήλωσε την Πέμπτη το βράδυ ο ΓΓ του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος σημείωσε πως οι πολιτικές Συναγερμού-Αναστασιάδη είναι αυτές που έφεραν το Κυπριακό προ σοβαρών και επικίνδυνων αδιεξόδων.

Σε ομιλία του, κατά την εκδήλωση της Ε.Ε. ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας, για βράβευση των βετεράνων του κόμματος που συμπλήρωσαν 50 χρόνια συνεχούς και αδιάκοπης κομματικής ζωής, ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ είπε πως οι πολιτικές Συναγερμού-Αναστασιάδη είναι αυτές «που μοίρασαν τη φτώχεια στους πολλούς, για να απολαμβάνουν τα οφέλη οι λίγοι, που μετέτρεψαν τον πολιτισμό στον φτωχότερο συγγενή και που εξαφάνισαν την πρόνοια και την κοινωνική ευαισθησία».

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέρασαν οι κανονισμοί για 300 αστυνομικούς Πράσινης Γραμμής

Σύμφωνα με τον Στέφανο Στεφάνου «ο τερματισμός της παρούσας κατάστασης είναι αναγκαιότητα για τον λαό μας, ενώ το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας επιτάσσει μια προοδευτική αλλαγή».

Πρόσθεσε πως «αυτή την ανάγκη έχει ο τόπος μας και αυτή την ανάγκη επιζητεί ο λαός μας», για να συμπληρώσει πως «η προοδευτική αλλαγή δεν είναι μόνο αναγκαία είναι και εφικτή».

«Μπορούμε να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις της χώρας μας και να πετύχουμε αυτή την αλλαγή. Μπορούμε να επαναφέρουμε ξανά την αισιοδοξία και το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων μας. Αυτή την αλλαγή θα την φέρουμε με τον Αντρέα Μαυρογιάννη. Μαζί του θα γυρίσουμε σελίδα και θα βαδίσουμε μπροστά», ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Όπως είπε «τον ερχόμενο Φεβρουάριο, έχουμε μια πρώτης τάξης ευκαιρία, για να δικαιώσουμε τους αγώνες των βετεράνων μας, ώστε να ευοδωθούν τα όνειρα και οι προσδοκίες της νέας γενιάς».

Χαιρετώντας από το βήμα της εκδήλωσης τους βετεράνους του ΑΚΕΛ, είπε πως «ο Ακελιστής στην πραγματικότητα δεν αποστρατεύεται ποτέ από τη δράση και τους αγώνες για μια καλύτερη πατρίδα, για μια καλύτερη κοινωνία, για έναν καλύτερο κόσμο και δεν αποστρατεύεται ποτέ, γιατί η απόφαση ενός εκάστου να ενταχθεί στο ΑΚΕΛ, έχει ως εφαλτήριο τον άδολο και γνήσιο πατριωτισμό, την ευαισθησία και την αλληλεγγύη για τους ανθρώπους, που πονούν και βασανίζονται, την έγνοια και τον αγώνα οι άνθρωποι της εργασίας – χειρωνακτικής ή πνευματικής – να έχουν την κοινωνική θέση που τους αξίζει και ο καθένας να λαμβάνει ανάλογα με το τι προσφέρει».

«Πατριωτισμός, διεθνισμός, αλληλεγγύη και ανθρωπισμός είναι τα διαχρονικά και πάντοτε επίκαιρα κίνητρα, που σπρώχνουν τον καθένα να ενταχθεί στο ΑΚΕΛ. Για να ενώσουν όλοι τους τις δυνάμεις τους, να οργανωθούν, να παλέψουν και να κατακτήσουν δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη, ειρήνη, ελευθερία, δημοκρατία», είπε ο κ. Στεφάνου.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΚΕΛ: Πρωτοφανή τεχνάσματα της κυβέρνησης για το «Μουσείο Γρίβα»

Επιπλέον, σημείωσε πως οι Ακελιστές σε όλη την ιστορική διαδρομή του κόμματος τους βρίσκονται στην πρωτοπορία των αγώνων, «με τον ιδρώτα και το αίμα τους κατακτούν και υπερασπίζονται ό,τι φέρνει την πρόοδο και την προκοπή στον τόπο».

Απευθυνόμενος στους βετεράνους του κόμματος είπε: «Το παράσημο των 50 χρόνων αδιάλειπτης κομματικής ζωής που σε λίγο θα κρεμάσετε στο πέτο σας, αποτελεί το ανεξίτηλο αποτύπωμα της δικής σας συμβολής και προσφοράς στη πατρίδα μας, στον λαό μας, στο κόμμα μας, σε ολόκληρο το λαϊκό κίνημα».

«Στεκόμαστε απέναντι σας με δέος και ευγνωμοσύνη. Αντλούμε δύναμη από το ολοζώντανο σας παράδειγμα. Δεν σας αποδίδουμε εμείς τον τίτλο του Ακελιστή. Τον έχετε κατακτήσει εσείς με τη δράση και τους αγώνες σας. Είμαστε υπερήφανοι για όλους εσάς. Νιώθουμε δέος έναντι σας, γιατί πρέπει να κρατήσουμε ψηλά το κόμμα που μας παραδώσατε και να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας που εσείς δημιουργήσατε», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home