Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ιωνάς: Η Κύπρος δεν είναι ούτε πια μόνη, ούτε τόσο μικρή

Offsite Team -
26.03.2019 - 20:33

Ιωνάς: Η Κύπρος δεν είναι ούτε πια μόνη, ούτε τόσο μικρή

Thumbnail
Οι δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης για την Ενέργεια και το Κυπριακό

Στην προώθηση του ενεργειακού προγράμματος της Κύπρου, τη στρατηγική αναβάθμιση και διεύρυνση του διπλωματικού εκτοπίσματος της χώρας, αναφέρθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, λέγοντας πως παρονομαστή όλων των ενεργειών «δεν αποτελεί τίποτε άλλο από το στόχο της απελευθέρωσης και επανένωσης της πατρίδας μας». Είπε παράλληλα ότι η Κύπρος «δεν είναι ούτε πια μόνη, ούτε τόσο μικρή».

 

Μιλώντας σε εκδήλωση του Εθνικού Συλλόγου «Ο Φάρος» Ακροπόλεως για τις επετείους της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι μαζί και ενωμένοι, έχουμε αποδείξει ως ελληνισμός, ότι μπορούμε να επιτύχουμε και πολλές και υψηλές εθνικές επιδιώξεις.

Αναφερόμενος στη διεκδίκηση των δίκαιων συμφερόντων του λαού, ο κ. Νικολάου είπε ότι «θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε, με εξωστρέφεια και αυτοπεποίθηση, προασπιζόμενοι τα νόμιμα και διεθνώς κατοχυρωμένα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Ενεργειακό

«Προωθώντας το ενεργειακό μας πρόγραμμα μέσω τριμερών συμφωνιών, ενδυναμώνουμε ταυτόχρονα τη γεωπολιτική μας δυναμική. Αναβαθμίζοντας τη στρατηγική μας υπόσταση σε διμερές επίπεδο, θωρακίζουμε ταυτόχρονα την κρατική μας οντότητα. Διευρύνουμε το διπλωματικό μας εκτόπισμα προς αντιμετώπιση της κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας. Αποδεικνύουμε ότι η χώρα μας δεν είναι ούτε πια μόνη, ούτε τόσο μικρή», είπε.

Ανέφερε παράλληλα ότι οραματιζόμαστε την Κύπρο ως μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, υπόδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης, σεβασμού και ελπίδας, που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λαού μας και κυρίως της νέας γενιάς.

Στην ομιλία του ο Υπουργός αναφέρθηκε παράλληλα στην ανάγκη για συλλογικότητα, ζητώντας να πρυτανεύσουν η νηφαλιότητα και το μέτρο και όχι η δημαγωγία και η κομματική αντιπαράθεση.  

«Σαράντα πέντε σχεδόν χρόνια από την τουρκική εισβολή, η πατρίδα μας ακρωτηριασμένη και αιμάσσουσα, εξακολουθεί να κηδεύει τους νεκρούς της. Η συναίσθηση της ιστορικής μας ευθύνης, επιβάλλεται σήμερα όπως μας βρει να εξορκίζουμε τα φαντάσματα του παρελθόντος. Να ξεριζώνουμε τα ζιζάνια της αντιπαράθεσης που μας κατατρέχουν σε κάθε κρίσιμη ιστορική συγκυρία» είπε.  

Σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, αρκετό φόρο αίματος έχει καταβάλει ο λαός στο όνομα του φανατισμού. «Αρκετές χαμένες πατρίδες έχουμε θρηνήσει ως ελληνισμός, εξαιτίας της εσωτερικής διάσπασης και της πόλωσης. Η Αμμόχωστος, η Κερύνεια και η Μόρφου, ας μην επιτρέψουμε να προστεθούν σε αυτόν το κατάλογο», κατέληξε.

Home