Α. Ιωσήφ: «Ο ΠτΔ κάνει το παν για το Κυπριακό»

Α. Ιωσήφ: «Ο ΠτΔ κάνει το παν για το Κυπριακό»

Μίλησε στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του πεσόντος κατά την εισβολή Θεοχάρη Κκιμή, στην Τσακκίστρα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Νίκος Αναστασιάδης καταβάλλει εντατικές προσπάθειες προς τη διεθνή κοινότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα και τους προκλητικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας, η οποία αξιώνει μεθοδικά τη δημιουργία δύο κρατών και που προχωρά με παράνομες επεμβάσεις στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, είπε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Ανδρέας Ιωσήφ.

 

 Μιλώντας στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του πεσόντος κατά την τουρκική εισβολή Θεοχάρη Κκιμή, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τσακκίστρας, ο κ. Ιωσήφ τόνισε επίσης ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα, την ιδιότητά της ως ισότιμο κράτος-μέλος της Ε.Ε, τις στρατηγικές συνεργασίες και τις σχέσεις καλής γειτονίας με όλους τους εταίρους της και την ενεργό διεθνή διπλωματία, επιδιώκει να ενισχύσει το κράτος, το οποίο στην ολότητά του μπορεί και πρέπει να αποτελέσει στην περιοχή παράγοντα σταθερότητας, ειρήνης, ευημερίας και προόδου.   

 

Υπογράμμισε ότι βασικός στόχος της Κυβέρνησης ήταν και παραμένει η εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης, που θα  απελευθερώνει την Κύπρο από τον κατοχικό στρατό και θα την επανενώνει, απαλλάσσοντας την από το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων.                                                                                         

 

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, επισήμανε πως ε/κ πλευρά επαναλαμβάνει την ισχυρή της δέσμευση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και ουσιαστική εμπλοκή σε ένα εποικοδομητικό διάλογο, εντός του πλαισίου που έθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

ΚΥΠΕ

 

Home