Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ιρλανδική συμπαράσταση σε Τορναρίτη κατά Τουρκίας

Offsite Team -
23.03.2021 - 16:01

Ιρλανδική συμπαράσταση σε Τορναρίτη κατά Τουρκίας

Thumbnail
Άμεση απάντηση

Άμεση απάντηση κοινοποίησε η Βουλή της Ιρλανδίας (Oireachtas) στη χθεσινή επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε στους ομολόγους του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), κ. Νίκος Τορναρίτης, σχετικά με την αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

Η επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Ιρλανδίας στην ΚΣΣΕ, Γερουσιαστής κα Fiona O’Loughlin σε απαντητικό μήνυμα, εκφράζει τη στήριξη της στην πρωτοβουλία του κ. Τορναρίτη και ενημερώνει συναφώς για δικές της σχετικές διπλωματικές ενέργειες.  

Υπενθυμίζεται ότι κ Τορναρίτης στην χθεσινή του επιστολή σχετικά με την απόσυρση της Τουρκίας από την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών ανέφερε τα ακόλουθα:

 

1. Πρόκειται για μια θλιβερή εξέλιξη, σε βάρος πρώτιστα της Τουρκίας και του λαού της, η οποία επιβαρύνει περισσότερο την ήδη επιδεινωμένη κατάσταση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

 

2. Το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν μπορεί να επιτρέπει τη συμμόρφωση «α λα κάρτ» των κρατών μελών του με τις αρχές και αξίες του Οργανισμού.

 

3.Ο κ Τορναρίτης, ζήτησε από τις εθνικές αντιπροσωπείες να πάρουν θέση στο πιο πάνω σοβαρό θέμα.

 

 

 

 

 

Home