Καβγάς ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ: Πολιτική αφέλεια είναι να λες όχι σε όλα

Καβγάς ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ: Πολιτική αφέλεια είναι να λες όχι σε όλα

Σε ποια περίπτωση και πότε απέκρυψε ο Αβέρωφ Νεοφύτου την αλήθεια; ρωτά ο ΔΗΣΥ το ΔΗΚΟ

Απάντηση εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός στο ΔΗΚΟ για ομιλία Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στο LSE αναφέροντας ότι “Πολιτική αφέλεια είναι να λες όχι σε όλα χωρίς να έχεις εναλλακτικές προτάσεις”

Όπως δήλωσε ο ΔΗΣΥ: “Μόνο ως πολιτική αφέλεια δεν μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τις επαφές και το περιεχόμενο αυτών, του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού στο Λονδίνο μεταξύ άλλων και στο Foreign Office. Βασικός σκοπός ήταν και επετεύχθη να περάσει ξεκάθαρα το μήνυμα πως η Ελληνοκυπριακή πλευρά και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του κυπριακού. Παράλληλα, εφόσον δεν είναι μόνο η Κύπρος που ευαγγελίζεται τα περί μείζονος γεωπολιτικής της θέσης σε συνάφεια και με το φυσικό αέριο αλλά το αναγνωρίζουν και εκτός χώρας, ο κ. Νεοφύτου ήταν ομιλητής σε εκδήλωση του LSE και του Hellenic Bankers Association UK με θέμα «Κύπρος και η νέα γεωπολιτική της Ανατολικής Μεσογείου».

Εκεί ο κ. Νεοφύτου ανέλυσε και παρουσίασε τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η Κύπρος ως προς την κατασκευή τερματικού υγροποίησης ως ασφαλής χώρα, κάτι που θα έχει θετικές επιπτώσεις τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο, κι ενώ άπαντες έχουν στραμμένο το βλέμμα εδώ, όσο και για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε αυτό το πλαίσιο καταρχήν ο κ. Νεοφύτου καταδίκασε και πάλι τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ, οι οποίες κατέδειξε ότι αποτελούν κινήσεις και κατά των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προχωρώντας στην ομιλία του επεξήγησε ότι «μετά την συνολική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος και υπό την προϋπόθεση ότι η Κύπρος θα έχει τη δική της μονάδα υγροποίησης φυσικού αερίου (LNG), ενδεχομένως και τον EastMed παρά τις δυσκολίες, δεν θα απέκλεια την επιλογή ενός αγωγού προς την Τουρκία για την πώληση φυσικού αερίου (σε αυτήν) με εμπορικούς όρους. Στη μετά τη λύση εποχή, οι σχέσεις της Κύπρου με την Τουρκία θα αλλάξουν, ανοίγοντας ευκαιρίες για περαιτέρω συνεργασία». Αυτή ήταν η ακριβής δήλωση του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Εφόσον πολιτική αφέλεια είναι να λες όχι σε όλα χωρίς να έχεις εναλλακτικές προτάσεις, ερωτάται το ΔΗΚΟ:

-Σε ποια περίπτωση και πότε απέκρυψε ο Αβέρωφ Νεοφύτου την αλήθεια;

-Θέλει την Τουρκία ως πελάτη του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου το ΔΗΚΟ ή συνιδιοκτήτη;

Η πολιτική του όχι σε όλα, είναι αδιέξοδη. Και εν πάση περιπτώσει, κανείς δεν πρόκειται να φιμώσει ούτε τον Πρόεδρο ούτε και κανένα άλλο στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού".  

Home