Καρογιάν: Πολιτικοί μου φίλοι όχι στελέχη της ΔΗΠΑ στην Κυβέρνηση

Καρογιάν: Πολιτικοί μου φίλοι όχι στελέχη της ΔΗΠΑ στην Κυβέρνηση

Όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ στην εκπομπή Παρασκήνιο

Τον  Πρόεδρο της Δημοκρατικής Παράταξης , Μάριο Καρογιάν φιλοξένησε στην εκπομπή Παρασκήνιο της Digitaltv την Τετάρτη 5/3 ο Διευθυντής Ειδήσεων της Digitaltree, Παναγιώτης Τσαγγάρης. 

Ο κύριος Καρογιάν απάντησε μάλιστα μεταξύ άλλων και σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την σχέση του κόμματος του με την Κυβέρνηση αλλά και για το ότι στελέχη της ΔΗΠΑ συμμετείχαν ενεργά στο υπουργικό που λάμβανε αποφάσεις τις οποίες ανέφερε ο ίδιος ότι υπήρχαν κενά και ελλείψεις, αλλά και στα όσα λέγονται ότι το κόμμα βρίσκεται στην Κυβέρνηση. 

Ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ ξεκαθάρισε ότι η ΔΗΠΑ ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2018 και δεν συμμετέχει στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν πολιτικοί φίλοι, υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκε παλιά επί ΔΗΚΟ οι οποίοι στις εκλογές του 2013 που το ΔΗΚΟ τότε είχε υποστηρίξει τον κ. Νίκο Αναστασιάδη και πήραν θέσεις στο υπουργικό και στην Κυβέρνηση.

«Το ΔΗΚΟ τότε τον Φεβρουάριο που ήμουν πρόεδρος του ΔΗΚΟ στήριξε τον κ. Νίκο Αναστασιάδη από τον πρώτο γύρο, εκλέγηκε ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, το ΔΗΚΟ είχε προτείνει τότε 4 υπουργούς και τον Δεκέμβριο του '13 υπήρξαν οι εσωκομματικές εκλογές του ΔΗΚΟ και τον Φλεβάρη- Μάρτη του 2014 ο κ. Παπαδόπουλος ως πρόεδρος του κόμματος αποφάσισε ότι το ΔΗΚΟ δεν θα συμμετείχε στην κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη» ανέφερε.

Παράλληλα ανέφερε «στο ΔΗΚΟ εμείς είχαμε πει τις ιδέες και τις απόψεις μας, πέρασε οριακά και στην Κεντρική Επιτροπή και στο Εκτελεστικό γραφείο ότι το ΔΗΚΟ έπρεπε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση τότε, ας το θέσουμε έτσι η αφορμή, ήταν το κυπριακό και μετά από 3 μήνες δηλαδή τον Φλεβάρη- Μάρτη του 2014 αποχώρησε το ΔΗΚΟ, υπήρχαν άνθρωποι που ήσαν υπουργοί τότε που είχαν διαφωνήσει με την επίσημη θέση του ΔΗΚΟ όπως εκδηλώθηκε, αποχώρησαν από το ΔΗΚΟ και παρέμειναν όχι στην κυβέρνηση όμως συνεργάστηκαν, πλην του κ. Λακκοτρύπη ο οποίος έγκαιρα είχε φύγει από το ΔΗΚΟ, οι υπόλοιποι 3 είχαν αποχωρήσει, ο κ. Λακκοτρύπης έμεινε και στην πρώτη θητεία του Κ. Αναστασιάδη και δύο χρόνια μετά»

Μάλιστα κληθείς να αναφέρει αν είναι ο Γιώργος Λακκοτρύπης μέλος της ΔΗΠΑ, επισήμανε ότι είναι ο αδερφός του αναφέροντας ότι ο πρώην υπουργός δεν είναι οργανικά συνδεδεμενος με την ΔΗΠΑ. Κληθείς να αναφερθεί στους Βασίλης Πάλμα και Φώτη Φωτίου οι οποίοι είναι μέλοι της Κυβέρνησης Αναστασιάδη ανέφερε ότι είναι πολιτικοί του φίλοι και φίλοι του αλλά δεν είναι μέλη της ΔΗΠΑ. 

Home