Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Καρογιάν: Στηρίζουμε την προσπάθεια μεταρρύθμισης της Τ.Α.

Offsite Team -
12.11.2021 - 15:36

Καρογιάν: Στηρίζουμε την προσπάθεια μεταρρύθμισης της Τ.Α.

Οι δηλώσεις του κ. Καοργιάν

Την αποφασιστικότητα της Δημοκρατικής Παράταξης-Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων, να στηρίξει την προσπάθεια μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όφελος των τοπικών κοινωνιών αλλά και του τόπου μας ευρύτερα, επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του κόμματος, Μάριος Καρογιάν.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοκρατικής Παράταξης-Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά από συνάντηση που είχε αντιπροσωπία του κόμματος με τους Δημάρχους Αγίας Νάπας, Χρίστο Ζαννέττου και Σωτήρας, Γιώργο Τάκκα, καθώς και με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Λιοπετρίου, Βάσο Μανώλη, ο κ. Καρογιάν τόνισε ότι η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης επιβάλλεται να προχωρήσει στο πλαίσιο ενός οικονομικού ορθολογισμού και της ανάγκης παροχής βέλτιστων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Οφείλουμε, συνέχισε, να βάλουμε ένα τέλος στο υδροκέφαλο γραφειοκρατικό σύστημα που έχουμε σήμερα.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο κ. Καρογιάν ανέφερε, επίσης, ότι άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή και κατανόηση τις θέσεις των τοπικών αξιωματούχων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, είπε, θα πρέπει να υλοποιηθεί με ένα τρόπο, ο οποίος θα είναι υγιής και θα επιτρέπει τις ευρύτερες δυνατές συνθέσεις και συναινέσεις, διαφορετικά σημείωσε, η μεταρρύθμιση που πάμε να κάνουμε στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεν θα αξίζει τον κόπο.

Μιλώντας εκ μέρους των τριών αξιωματούχων, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΔΗΠΑ-Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων για την πολύ παραγωγική συνάντηση ενώ όπως είπε, είχε την ευκαιρία, μαζί με τους συναδέλφους του, να επεξηγήσει τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να δημιουργηθούν δύο αντί ένας μεγάλος δήμος στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Ο κ. Ζαννέττου επεσήμανε ακόμη τον κίνδυνο να χαθεί το brand name της Αγίας Νάπας ενώ όπως ανέφερε, τόσο ο πληθυσμός, όσο και η συνεισφορά των τριών επηρεαζόμενων περιοχών, Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Λιοπετρίου στην κυπριακή οικονομία, δικαιολογούν τη δημιουργία ενός δεύτερου, ξεχωριστού Δήμου στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στη συνάντηση, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, συμμετείχε επίσης ο Βουλευτής Επαρχίας Αμμοχώστου, Μιχάλης Γιακουμή.  

ΚΥΠΕ

Home