Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κάρουλας: Νέους ορίζοντες για αμυντική συνεργασία με ισχυρά κράτη

Offsite Team -
01.10.2022

Κάρουλας: Νέους ορίζοντες για αμυντική συνεργασία με ισχυρά κράτη

Διανοίγει νέους ορίζοντες για αμυντική συνεργασία με ισχυρά κράτη όπως τις ΗΠΑ, ανέφερε ο κ. Κάρουλας

Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική πέραν από την ανεξαρτησία μας που γιορτάζουμε σήμερα αίρεται και επίσημα το εμπάργκο πώλησης όπλων προς την Κυπριακή Δημοκρατία, εν μέσω των τουρκικών προκλήσεων και της δήλωσης του Ρόμπερτ Μενέντεζ για παρεμπόδιση των περαιτέρω εξοπλισμό της Τουρκίας από τις ΗΠΑ, είπε ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Γιώργος Κάρουλας, μετά τη στρατιωτική παρέλαση.

«Τιμούμε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την κυριαρχία μας και τη Δημοκρατία μας και συγχαίρουμε θερμά την Εθνική Φρουρά για την εξαίρετη παρουσία της σήμερα και χαιρετίζουμε με μεγάλη ικανοποίηση τις έντονες, αδιάληπτες, συνεχείς, αποτελεσματικές και παραγωγικές προσπάθειες του Υπουργείου Άμυνας και της κυβέρνησης για την δημιουργία ενός σύγχρονου και επαγγελματικού στρατού, με αυξανόμενη αποτρεπτική ισχύ αλλά ταυτόχρονα και ένα ισχυρό εταίρο ένα ισχυρό βραχίονα αμυντικής πολιτικής για την περιφερειακή άμυνα ασφάλεια ειρήνη και σταθερότητα», σημείωσε.

Αυτό, είπε συνεχίζοντας, διανοίγει νέους ορίζοντες για αμυντική συνεργασία με ισχυρά κράτη όπως τις ΗΠΑ, όπως ήδη πράττουμε με την Ελλάδα πρωτίστως, και το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Γαλλία και με άλλες πολλές χώρες, για να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό πλέγμα αναχαίτισης, ανάσχεσης του τουρκικού αναθεωρητισμού και επεκτατισμού για να προασπιστούμε την κυριαρχία μας μαζί με φίλια κράτη.

«Αυτό εξάλλου οφείλουμε προς όσους αγωνίστηκαν και το χρωστάμε προς τα παιδιά μας και τι επερχόμενες γενεές, για μια πατρίδα απελευθερωμένη και επανενωμένη», είπε καταληκτικά ο κ. Κάρουλας.

ΚΥΠΕ

Home