Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κάρουλας: «Στα πλάνα η ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων»

Offsite Team -
29.09.2021 - 13:41

Κάρουλας: «Στα πλάνα η ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων»

To θέμα του υπερπληθυσμού στα σχολεία απασχόλησε την Επιτροπή Παιδείας

Μελέτες για την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων  βρίσκονται  στα κυβερνητικά πλάνα.  Το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής όπου συζητήθηκαν θέματα πολιτικής τα οποία εντοπίστηκαν κατά τις επιτόπιες επισκέψεις που διεξήγαγε η Επιτροπή σε όλη την Κύπρο.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο βουλευτής, μέλος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Γιώργος Κάρουλας ανέφερε ότι «στα πλαίσια αυτών των επισκέψεων ένα οφείλουμε να πούμε: ότι γίνονται πάρα πολλά και προγραμματίζονται να γίνουν άλλα τόσα. Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι ένας ζωντανός οργανισμός του οποίου οι ανάγκες συνεχώς πρέπει να αναπροσαρμόζονται. Από τη συζήτηση ειδικά για το θέμα του υπερπληθυσμού σε ορισμένα σχολεία, το πρόβλημα το γνωρίζουμε και το αναγνωρίζουμε όπως και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και όπως έχει διαφανεί στην Επιτροπή μέσα από δηλώσεις των αρμοδίων λειτουργών του Υπουργείου Παιδείας υπάρχει και ο μεσοπρόθεσμος και ο μακροπρόθεσμος προγραμματισμός για το κτίσιμο νέων σχολικών κτιρίων έτσι ώστε να καλύψουν τις ανάγκες οι οποίες υφίστανται σήμερα. Ήδη διεξάγονται μελέτες και υπάρχει χρονικός ορίζοντας για την εκτέλεση αυτών των έργων».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο κ. Κάρουλας ανέφερε: «Όσον αφορά τις τεχνικές σχολές, το θέμα το οποίο δημιουργήθηκε αφορά την αύξηση στη ζήτηση σε ορισμένους κλάδους και αυτό είναι αποτέλεσμα του σωστού σχεδιασμού τον οποίο επιτελεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και συμφωνούμε ότι ναι, με τις νέες τεχνικές σχολές οι οποίες προγραμματίζονται να κτιστούν σε όλη την Κύπρο το θέμα θα αποκαλυφθεί».

Όσον αφορά τις ακριτικές κοινότητες, τις ορεινές και τις απομακρυσμένες ένα έχουμε να πούμε, ότι ναι χρειάζεται μελέτη για τη θέσπιση κριτηρίων για ενδυνάμωση των τοπικών εκπαιδευτηρίων έτσι ώστε να μπορούν να επιβιώσουν και να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους στα πλαίσια των ειδικών συνθηκών που επικρατούν εκεί.

Ο κ. Κάρουλας ανέφερε «ότι τα ζητήματα εκπαίδευσης απαιτούν δημιουργικές εισηγήσεις και όχι αφορισμούς και μηδενισμούς. Προβλήματα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εδώ είμαστε όλοι για να συνεργαστούμε και να φέρουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις για το καλύτερο αύριο των παιδιών μας».

 

Home