Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κάρουλλας: Μειώθηκε στο 2,78% το 2021 η φυγοστρατία

Offsite Team -
03.12.2021

Κάρουλλας: Μειώθηκε στο 2,78% το 2021 η φυγοστρατία

Δήλωση Βουλευτή κ. Γιώργου Κάρουλλα για φυγοστρατία

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Κάρουλλας, όσον αφορά το θέμα της φυγοστρατίας. Μεταξύ άλλων στην δήλωση του ανέφερε πως με την εξέλιξη αυτή ενισχύουν τη δυνατότητα στελέχωσης της Εθνικής Φρουράς στα πλαίσια της ισότιμης μεταχείρισης όλων των στρατευσίμων για την εκπλήρωση της αποστολής της.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Αυτούσια η δήλωση:

Με τη νομοθεσία που ψηφίσαμε σήμερα κλείνουμε ακόμα ένα παράθυρο που αύξανε τη φυγοστρατία. Με την εξέλιξη αυτή, εθνοφρουροί οι οποίοι κατατάσσονται στην Εθνική Φρουρά και εκδίδουν κανονικά δελτίο υγείας από το 2019 και μετά έχουν απαλλαγεί ή έχουν πάρει αναβολή για λόγους ψυχικής υγείας θα τους ανακαλείτε αυτόματα το δελτίο υγειάς. Με την εξέλιξη αυτή ενισχύουμε τη δυνατότητα στελέχωσης της Εθνικής Φρουράς στα πλαίσια της ισότιμης μεταχείρισης όλων των στρατευσίμων για την εκπλήρωση της αποστολής της. Συνταγματικά θεμελιωμένα και ορθολογικά όπως πάντα, το Υπουργείο Άμυνας στα πλαίσια της διοικητικής και νομοθετικής μεταρρύθμισης συνεχίζει με επιτυχία και δυναμισμό τη μείωση του φαινομένου της φυγοστρατίας. Από το 7,4% του 2015 στο 2,78% το 2021.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Αφού με τη μείωση της στρατιωτικής θητείας σε 14 μήνες αλλά και με τις διευκολύνσεις σε αθλούμενους παρέχεται η δυνατότητα συνέχισης της αθλητικής σταδιοδρομίας εθνοφρουρών.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζουμε και αυτή την εξέλιξη και στηρίζουμε τις μεταρρυθμίσεις αυτές και αναγνωρίζουμε και χαιρετίζουμε τη συμβολή και συνεργασία τόσο του Υπουργείου Άμυνας όσο και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

 

Home