Κάρτα Φιλάθλου: Πάει για αναστολή μέχρι το τέλος του χρόνου

Κάρτα Φιλάθλου: Πάει για αναστολή μέχρι το τέλος του χρόνου

Πόσοι πήγαν γήπεδο με κάρτα φιλάθλου- Δηλώσεις Κλεάνθη
Νέα δεδομένα μετά την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών 

Νέα δεδομένα όσον αφορά το πολύκροτο θέμα της Κάρτας Φιλάθλου δημιουργήθηκαν μετά την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών της Βουλής.

Συγκεκριμένα μετά και τα όσα ακούστηκαν στην Βουλή τα μέλη της Επιτροπής Νομικών της Βουλής φαίνεται να πήραν την απόφαση να προχωρήσουν με πρόταση νόμου για αναστολή εφαρμογής της σχετικής πρόνοιας της νομοθεσίας μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2019. 

Με πρόταση νόμου που θα οδηγήσει ομόφωνα στην Ολομέλεια της Βουλής η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών θα αναστείλει την εφαρμογή της κάρτα φιλάθλου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2019, στοχεύοντας να εφαρμόσει πίεση προς τις αρμόδιες αρχές να εφαρμόσουν πρωτίστως  τη νομοθεσία για την ασφάλεια των γηπέδων. Την απόφαση της Επιτροπής ανακοίνωσε ο Πρόεδρος το σώματος Γιώργος Γεωργίου.

 

Η συγκεκριμένη πρόταση αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη Παρασκευή στον Ολομέλεια της Βουλής και να παραπεμφθεί την ερχόμενη Τετάρτη για συζήτηση στην επιτροπή Νομικών. Όπως πληροφορούμαστε η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση  καθώς η νομοθεσία δεν εφαρμόζεται ως έχει ψηφιστεί.

Παράλληλα λήφθηκε η απόφαση αυτή καθώς φαίνεται να μην υπάρχει χρόνο για να συζητηθεί στην Επιτροπή το τροπολογητικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο βρίσκεται αυτή την περίοδο στην Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο, λόγω του κλεισίματος της Βουλής για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ενώπιον της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι δεν θα ήταν σωστό να μιλάμε είτε για ακύρωση είτε για αναστολή της Κάρτας φιλάθλου, την ίδια ώρα που η ΚΟΠ δια του Γενικού της Γραμματέα Φοίβου Βάκη ανέφερε ότι δεν είναι αρνητική για αναστολή της Κάρτας Φιλάθλου για μικρό χρονικό διάστημα.  

Home