Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Καταδικάζει τα έκτροπα σε Βουλή και ΕΔΕΚ ο Αναστασιάδης

Offsite Team -
08.12.2022 - 21:55

Καταδικάζει τα έκτροπα σε Βουλή και ΕΔΕΚ ο Αναστασιάδης

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει τα επεισόδια

Τα επεισόδια στη Βουλή και τους βανδαλισμούς στην ΕΔΕΚ έσπευσε να καταδικάσει με μήνυμα του από την Ισπανία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε ανάρτηση του στο Twitter o Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε «από την Ισπανία που βρίσκομαι για τη Σύνοδο των EUMED9 καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο τα όσα απαράδεχτα έλαβαν χώρα νωρίτερα σήμερα».

>>>Διαμαρτυρία έξω από την Βουλή για τον Γρίβα<<<

Πρόσθεσε πως, «ανάλογες ακραίες συμπεριφορές ούτε επιτρέπονται, ούτε συμβάλλουν στην ενότητα και ομοψυχία που επιβάλλεται να επικρατεί σε μια υπό κατοχή χώρα».

>>>Έριξαν φωτοβολίδα στην ΕΔΕΚ<<<

Λύπη εκφράζει η Αννίτα

Επεισόδια όπως αυτά που παρατηρήθηκαν σήμερα έξω από το κοινοβούλιο, τον ναό της Δημοκρατίας, είναι καταδικαστέα με τον πιο έντονο τρόπο, είπε η Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, εκφράζοντας λύπη και  αποτροπιασμό.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η κ. Δημητρίου ανέφερε πως «η εκδήλωση κάθε μορφής βίας, οι βανδαλισμοί στη Βουλή και στα γραφεία της ΕΔΕΚ, οι ύβρεις και οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί απέναντι σε βουλευτές και βουλεύτριες αποτελούν μέγιστη προσβολή για την ίδια τη δημοκρατία».

Πρόσθεσε πως «τέτοια επεισόδια όπως αυτά που παρατηρήθηκαν σήμερα έξω από το κοινοβούλιο, τον ναό της Δημοκρατίας, είναι καταδικαστέα με τον πιο έντονο τρόπο. Εκφράζουμε λύπη και αποτροπιασμό για την καταπάτηση δημοκρατικών αρχών και αξιών», σημείωσε η κ. Δημητρίου.

Καταδίκασαν οι 3 βασικοί υποψήφιοι ΠτΔ

Tα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή και τους βανδαλισμούς στα γραφεία της ΕΔΕΚ καταδίκασαν οι 3 βασικοί υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Με γραπτή ανακοίνωση το επιτελείο Μαυρογιάννη, αναφέρει «καταδικάζουμε με απόλυτη αυστηρότητα τους βανδαλισμούς, τα επεισόδια και τα όσα εκτυλίχθηκαν έξω από το κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Τέτοιες ενέργειες αποτελούν επίθεση κατά των δημοκρατικών θεσμών και της ίδιας της δημοκρατίας.

Καταδικάζουμε επίσης απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της ΕΔΕΚ καθώς και την εξύβριση της βουλεύτριας Αλεξάνδρας Ατταλίδου.

Καλούμε την κυβέρνηση και τις αρχές να πράξουν τα δέοντα ώστε να συλληφθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι αυτουργοί, φυσικοί και ηθικοί.

Δεν θα επιτρέψουμε την υπόσκαψη της πολιτείας μας και δηλώνουμε παρόντες στην υπεράσπιση της δημοκρατίας, των αρχών και των αξιών της.»

Από την πλευρά του το επιτελείο Χριστοδουλίδη αναφέρει, «καταδικάζουμε την επίθεση κατά των γραφείων της ΕΔΕΚ όπως επίσης την όποια πράξη βίας. Όσοι επιδιώκουν την πόλωση και τον διχασμό  πρέπει να αναλογιστούν αυτή την ώρα τις ευθύνες τους.

Η περιφρούρηση των δημοκρατικών αρχών και αξιών στο τόπο μας είναι συλλογική ευθύνη, όπου και να ανήκουμε πολιτικά και σε ότι και να πιστεύουμε. Αυτή ειδικά την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα, ο αναθεωρητισμός και η επεκτατικότητα βρίσκεται στο απόγειο της με την προσπάθεια επιβολής νέων απαράδεκτων τετελεσμένων, η σύμπνοια, η ενότητα και η συλλογικότητα είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία για να αναχαιτίσουμε και να αποτρέψουμε τις τουρκικές μεθοδεύσεις.

Χαιρετίζουμε την στάση του Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59 και ενώνουμε τη φωνή μας με όλες τις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στην νομιμότητα, αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών και δρουν κατά τρόπο που υπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του λαού μας.»

Από τα έδρανα της Βουλής ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι ο τόπος μας αντιμετωπίζει εθνικούς και οικονομικούς κινδύνους και το τελευταίο που χρειάζεται είναι εθνική διχόνοια. Είναι καταδικαστέα, είπε,  η οποιαδήποτε πράξη που δημιουργεί εθνική διχόνοια.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι πλήρωσε πολλά ο τόπος μας από την εθνική διχόνοια και είναι καταδικαστέες οποιεσδήποτε πράξεις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες που βάζουν τορπίλη στην ενότητα αυτού του τόπου.

Στόχος τραμπουκικής ενέργειας η ΕΔΕΚ, δήλωσε ο Μ. Σιζόπουλος λέγοντας: «Συνεχίζουμε»

Σε δηλώσεις του έξω από τα γραφεία της ΕΔΕΚ, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι δεν θα αντιδράσουν εκτός των πλαισίων της δημοκρατικής συμπεριφοράς και θέλησε να στείλει ένα μήνυμα «σε όλους αυτούς τους τραμπούκους: κάτω από οποιασδήποτε συνθήκες, η ΕΔΕΚ δεν υποστέλλει την σημαία του αγώνα της. Η ΕΔΕΚ δεν πρόκειται να διαφοροποιήσει τις θέσεις της και κανένας δεν μπορεί να κάμψει την ΕΔΕΚ».

Η ΕΔΕΚ, συνέχισε, είναι ιστορικά και διαχρονικά ένα κόμμα αντίστασης, υπέρ της Δημοκρατίας και της διαφάνειας, της ιστορικής αυτογνωσίας και του αγώνα για απελευθέρωση της πατρίδας μας.

ΔΗΚΟ: Μετά την ΕΔΕΚ ο όχλος κινήθηκε και προς τα γραφεία μας

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει μετά βδελυγμίας τους βανδαλισμούς εναντίον των γραφείων της ΕΔΕΚ στη Λευκωσία, στους οποίους προέβησαν διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για το ψήφισμα της Βουλής για τον Γρίβα.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ ο όχλος κινήθηκε και προς τα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος, χωρίς ευτυχώς, να υπάρξουν οποιεσδήποτε ζημιές.

Την ίδια ώρα το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι η τροπή που έλαβε η διαμαρτυρία, είναι απαράδεκτη και ανεύθυνη αναφέροντας ότι τέτοιες συμπεριφορές στρέφονται εναντίον της ίδιας της δημοκρατίας και προσβάλλουν κατάφωρα την κυπριακή κοινωνία.

Η οποιασδήποτε μορφής βία, είναι καταδικαστέα και δεν πρέπει να γίνεται από κανέναν ανεκτή καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Κολοκασίδης για επεισόδια και επίθεση κατά ΕΔΕΚ

Καταδικάζω ανεπιφύλακτα την επίθεση στα γραφεία της ΕΔΕΚ και τους τραμπουκισμούς ακραίων στοιχείων έξω από τη Βουλή. Την ώρα που η Κύπρος απειλείται με τουρκοποίηση, η αναβίωση του διχασμού που μόνο δεινά επέφερε στον τόπο μας είναι βήμα προς την καταστροφή.

Home