Καταγγελία Χριστοφόρου κατά Τουρκίας για νέα πρόκληση σε Καρπασία

Καταγγελία Χριστοφόρου κατά Τουρκίας για νέα πρόκληση σε Καρπασία

Όσα είπς προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου καταγγέλλει την Τουρκία στην Ε.Ε., γιατί συνεχίζει ασταμάτητα τις παραβάσεις, παραβιάσεις και εγκληματικές ενέργειες της, σε βάρος της Κύπρου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Συγκεκριμένα ο Λευτέρης Χριστοφόρου τονίζει προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

«Αυτή την περίοδο, που ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταβάλλει το άπαν των δυνάμεων του για επανέναρξη του διαλόγου, για επίλυση του Κυπριακού, στα πλαίσια του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου και βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, η Τουρκία προχωρά σε νέες προκλητικές εγκληματικές ενέργειες στην Αμμόχωστο καθώς και στη Χερσόνησο της Καρπασίας.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς, με απόλυτα παράνομο, παραβατικό και εγκληματικό τρόπο, προβαίνουν  στην απροκάλυπτη ενέργεια να παραχωρήσουν, στον κατοχικό στρατό,  έκταση γης στο Ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα, που είναι κατεχόμενη γη και ανήκει στους Ελληνοκύπριους νόμιμους ιδιοκτήτες της. Πιστεύω ότι οι τουρκικές προκλήσεις θα συνεχίζουν ασταμάτητα σε βάρος της Κύπρου, χώρας μέλους της Ε.Ε., όσο η Διεθνής Κοινότητα και η ΕΕ, αναλώνονται μόνο σε λεκτικές καταδίκες.

Πιστεύω ότι η Τουρκία είναι η πλέον παραβατική, προκλητική, χώρα που διατηρεί σχέσεις με την Ε.Ε., χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και δυστυχώς παραμένει ατιμώρητη. Αποδείχθηκε περίτρανα ότι η Τουρκία διαχρονικά περιφρονεί και παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο καθώς και τις εκκλήσεις και τα ψηφίσματα της Ε.Ε.

Πλέον δεν χωρεί καμία αμφιβολία και τα περιθώρια ανοχής εξαντλήθηκαν, προ πολλού. Πιστεύω είναι η ώρα, επιτέλους η Ε.Ε., να αντιδράσει μόνο με έργα, πράξεις και δράσεις απέναντι στη Τουρκική, προκλητικότητα, παραβατικότητα και επιθετικότητα». 

 

Home