Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κατάθεση θέσεων ΕΔΕΚ για το ενεργειακό και το μεταναστευτικό

Offsite Team -
15.02.2022 - 15:06

Κατάθεση θέσεων ΕΔΕΚ για το ενεργειακό και το μεταναστευτικό

Οι δηλώσεις του Μαρίνου Σιζόπουλου

Ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, μετά από συνάντηση με την Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Μυρτώ Ζαμπάρτα, προέβη στην εξής δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία, με την Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας στην Κύπρο, κ. Μυρτώ Ζαμπάρτα, να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σε δύο ζωτικής σημασίας ζητήματα, που απασχολούν την Κυπριακή Δημοκρατία και του Κύπριους πολίτες. Το ένα είναι το θέμα το ενεργειακό και πως μπορεί να αξιοποιηθεί, με τη συμβολή και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το φυσικό αέριο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις που έχουμε καταθέσει, όπως η περίπτωση της δημιουργίας του αγωγού EastMed, η περίπτωση της μεταφοράς με τη μορφή της ηλεκτρικής ενέργειας και η περίπτωση μεταφοράς του φυσικού αερίου με τη υγροποιημένη μορφή, σε μια προσπάθεια να αξιοποιηθεί το φυσικό αέριο και την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει ενδεχομένως μερική απεξάρτηση από άλλες πηγές φυσικού αερίου και ενέργειας, την οποία προμηθεύεται αυτή τη στιγμή.

 

Το δεύτερο ζήτημα είναι το μεταναστευτικό. Καταθέσαμε τις θέσεις και τις απόψεις της ΕΔΕΚ, με παράκληση να μεταφερθούν και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πώς μπορούμε σήμερα να αντιμετωπίσουμε ένα παρά πολύ σοβαρό και επικίνδυνο πρόβλημα όπως το μεταναστευτικό. Και κυρίως τις παράνομες οικονομικές μεταναστευτικές ροές οι οποίες κατά την άποψη μας αποτελούν μια μορφή υβριδικού πολέμου της Τουρκίας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό το όποιο έχουμε λάβει ως υπόσχεση είναι ότι οι δικές μας οι προτάσεις θα μεταφερθούν στα αρμόδια όργανα  της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και την ίδια στιγμή θα συνεχίσουμε αυτόν τον εποικοδομητικό διάλογο μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες θα καταθέτουμε για το πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, και ως Κύπρος αλλά και ως Ευρωπαϊκή Ένωση».

Home