Κατεχόμενα: 198.867 οι ψηφοφόροι ενόψει «προεδρικών εκλογών»

Κατεχόμενα: 198.867 οι ψηφοφόροι ενόψει «προεδρικών εκλογών»

Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων για τις «προεδρικές» θα γίνει τις 4 Σεπτεμβρίου

Τις 198.867 φτάνουν οι ψηφοφόροι για τις επερχόμενες «προεδρικές εκλογές» της 11ης Οκτωβρίου με την «πρόεδρο» του «ανωτάτου δικαστηρίου» και του «ανωτάτου εκλογικού συμβουλίου», Ναρίν Φερντί Σιεφίκ να ανακοινώνει ότι σε όσους προσέλθουν στις κάλπες θα διανεμηθούν γάντια για να ψηφίσουν.  

Όπως μεταδίδεται από τα τ/κ ΜΜΕ, από αύριο αρχίζει επίσημα η «προεκλογική διαδικασία» σύμφωνα με το «προεκλογικό χρονοδιάγραμμα» που ανακοίνωσε το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» σήμερα. Από αύριο αναφέρεται, θα ισχύουν κάποιες απαγορεύσεις, ενώ οι κατάλογοι ψηφοφόρων ανά «επαρχία» έχουν αναρτηθεί στα αρμόδια τμήματα για τυχόν ενστάσεις από τους ενδιαφερόμενους.

 

Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων για τις «προεδρικές» θα γίνει τις 4 Σεπτεμβρίου, στις 14 του ίδιου μήνα θα ανακοινωθούν επίσημα οι υποψήφιοι και την επομένη, στις 15 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει επίσημα η προεκλογική περίοδος.

 

Δημοσκοπήσεις και γκάλοπ για τις «προεδρικές» θα μπορούν να δημοσιοποιούνται μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου ενώ η προεκλογική εκστρατεία θα ολοκληρωθεί στις 10 Οκτωβρίου.  

Η κα. Σιεφίκ μιλούσε εκπομπή του «Μπαϊράκ» και όπως ανέφερε ο αριθμός των ψηφοφόρων κατανέμεται σε έξι «επαρχίες» ως ακολούθως: στην «επαρχία» Λευκωσίας:63.843, στην «επαρχία» Αμμοχώστου: 49.958, στην «επαρχία» Κερύνειας: 42.773, στην «επαρχία» Μόρφου: 15.016, στην «επαρχία» Τρικώμου: 20.419 και στην «επαρχία» Λεύκας: 6.858.  

Η ίδια πρόσθεσε ότι κατά την ψηφοφορία θα εφαρμοσθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα λόγω της πανδημίας  και θα τηρείται η κοινωνική αποστασιοποίηση και η απόσταση των δύο μέτρων κατά την προσέλευση στις κάλπες. Η χρήση μασκών θα είναι υποχρεωτική, συνέχισε, και σε όσους προσέλθουν να ψηφίσουν θα δοθούν γάντια πριν υπογράψουν και βάλουν την σφραγίδα στο ψηφοδέλτιο, τα οποία θα πετούν σε κάδο έξω από την αίθουσα.

ΚΥΠΕ

Home