Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κατεχόμενα: Δεν τα βρίσκουν για την ημερομηνία πρόωρων «εκλογών»

Offsite Team -
15.04.2021 - 17:39

Κατεχόμενα: Δεν τα βρίσκουν για την ημερομηνία πρόωρων «εκλογών»

Η 3η Απριλίου 2022 είναι η ημερομηνία που η «κυβέρνηση» των κομμάτων ΚΕΕ – ΔΚ – ΚΑ πρότεινε στη «βουλή» για την διεξαγωγή πρόωρων «βουλευτικών» εκλογών, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΡΤΚ, ΚΛ και ΚΚΔ ετοιμάζουν αντιπρόταση για τις 29 Αυγούστου 2021.

Το θέμα πρέπει να λυθεί μέσω της «βουλής» καθώς αποπνέει ο χρόνος πλήρωσης της κενωθείσας από τον Ερσίν Τατάρ «βουλευτικής έδρας» και για να μην προκηρυχθούν επαναληπτικές εκλογές για μία μόνο «έδρα», θα πρέπει η «βουλή» να περάσει «νομοσχέδιο» για το πότε θα γίνουν οι πρόωρες «εκλογές».

Το «κυβερνητικό νομοσχέδιο» με την πρόταση για 3/4/2022 κατατέθηκε χθες στην «βουλή» και θα παραπεμφθεί προς συζήτηση στην «επιτροπή νομικών, πολιτικών υποθέσεων και εξωτερικών σχέσεων».

Το ΡΤΚ δια του προέδρου του, Τουφάν Ερχιουρμάν είχε πει ότι οι πρόωρες «βουλευτικές» πρέπει να γίνουν τον ερχόμενο Ιούνιο ενώ το κόμμα του Λαού έκανε λόγο για Αύγουστο. Από τα κατεχόμενα μεταδίδεται ότι τελικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, περιλαμβανομένου και του ΚΚΔ, κατέληξαν σε αντιπρόταση για τον καθορισμό «εκλογών» στις 29 Αυγούστου 2021, την τελευταία Κυριακή του μήνα.

Στην «κοινοβουλευτική επιτροπή» όπου θα συζητηθούν οι δύο προτάσεις έχει 3 «βουλευτές» το ΚΕΕ, δύο το ΡΤΚ και μία το κόμμα του Λαού.  

ΚΥΠΕ

Home