Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΚΕ: Δεν πρέπει να γίνονται παρεμβάσεις στην ανάδειξη ηγέτη τ/κ

Offsite Team -
11.02.2020

ΚΕ: Δεν πρέπει να γίνονται παρεμβάσεις στην ανάδειξη ηγέτη τ/κ

Thumbnail

Την πάγια θέση της Κυβέρνησης ότι δεν πρέπει να γίνονται παρεμβάσεις από οποιονδήποτε στη διαδικασία ανάδειξης ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, επανέλαβε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Στο πλαίσιο δηλώσεων του στο Προεδρικό, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κλήθηκε να σχολιάσει την κόντρα του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

«Είναι πάγια μας θέση ότι δεν επεμβαίνουμε με κανένα τρόπο στη διαδικασία για την ανάδειξη του ηγέτη της τ/κ κοινότητας, παρά ταύτα η θέση της Κυβέρνησης είναι ότι θα επιθυμούσαμε ο ηγέτης ο οποίος θα εκλεγεί να είναι υπέρ της συνέχισης του διαλόγου στη βάση των ήδη συμφωνηθέντων και να επαναρχίσουν οι συνομιλίες από το σημείο που έχουμε μείνει στο Κραν Μοντανά, όπως εξάλλου ήταν και το αποτέλεσμα της τριμερούς στο Βερολίνο, στην παρουσία και του ΓΓ του ΟΗΕ», είπε.

Σε ερώτηση αν διαφαίνεται να υπάρχει μια συνεχής παρέμβαση της Τουρκίας στα κατεχόμενα απάντησε ότι «η πάγια θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι ότι δεν πρέπει να γίνονται παρεμβάσεις από οποιονδήποτε στη διαδικασία ανάδειξης της ηγεσίας της τουρκοκυπριακής κοινότητας».

ΚΥΠΕ

Home